BECDAY 50 mcg inhilasyon için ölçülü dozlu aerosol 200 doz Zararları

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Becday zararları, Becday önlemler, Becday riskler, Becday uyarılar, Becday yan etkisi, Becday istenmeyen etkiler, Becday cinsel, Becday etkileri, Becday tedavi dozu, Becday aç mı tok mu, Becday hamilelik, Becday emzirme, Becday alkol, Becday kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

BECDAY ile ilgili advers olaylar aşağıda verilmiştir:

Yan etkilerin görülme sıklığı aşağıda belirtilmektedir:

Çok yaygm (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Enfeksiyonlar ve enfestasyonlar

Çok yaygın: Ağız ve boğazda kandidiyaz

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Aşırı duyarlılık reaksiyonları:

Yaygın olmayan: Raş, ürtiker, prurit, eritem

Çok seyrek: Gözlerde, yüzde, dudaklarda ve boğazda ödem, solunum semptomları (dispne ve/veya bronkospazm), anafilaktoit/anafilaktik reaksiyonlar

Endokrin hastalıkları

Çok seyrek: Cushing’s sendrom, Cushingoid özellikler, adrenal süpresyon, çocuklarda ve adolesanlarda büyümede gecikme, kemik mineral yoğunluğunda azalma, katarakt, glokom

Psikiyatrik hastalıkları

Çok seyrek: Anksiyete, uyku bozuklukları, hiperaktivite ve iritabilite dahil davranış değişiklikleri (genelde çocuklarda),

Solunum, göğüs bozuklukları ve mediastinal hastalıkları

Yaygın: Ses kısıklığı/boğaz tahrişi Çok seyrek: Paradoksikal bronkospazm

İnhale kortikosteroidlerin sistemik etkileri, özellikle uzun süre boyunca yüksek dozlarda reçete edildiklerinde meydana gelebilir.

Hırıltıda ani bir artışla paradoksikal bronkospazm meydana gelirse, hastalar hemen kısa etkili inhale bronkodilatörler ile tedavi edilmelidir. Böyle bir durumda BECDAY ile tedavi sonlandırılmalı, hasta değerlendirilmeli ve gerekli ise alternatif bir tedavi başlatılmalıdır.

Günde 400 mcg’den daha yüksek dozlarda artan insidans ile birlikte bazı hastalarda ağız ve boğazda kandidiyaz meydana gelmektedir. Daha önceden bir enfeksiyon olduğunu gösteren yüksek Candida precipitins seviyeleri olan hastalarda bu komplikasyonun gelişme ihtimali oldukça olasıdır. Böyle hastaların BECDAY’i kullandıktan sonra ağızlarını su ile çalkalamaları yararlı olabilir. Semptomatik oral kandidiyaz BECDAY ile tedaviye devam edilirken topikal antifungal terapi ile tedavi edilebilir.