BECDAY 50 mcg inhilasyon için ölçülü dozlu aerosol 200 doz Dozu

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Becday dozu, Becday dozaj, Becday doz aşımı, Becday uygulama, Becday kullanım şekli, Becday kullanımı, Becday kullanım süresi, Becday açmı tokmu, Becday nedir, Becday ne için kullanılır, Becday nasıl kullanılır, Becday faydaları, Becday etkileri, Becday günde kaç kez, Becday sabah mı akşam mı, Becday fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

BECDAY, sadece inhalasyon yolu ile uygulanır.

Nefes alma ile (inspirasyon) aerosol uygulamasının aynı anda olmasında (senkronizasyonunda) zorluk yaşayan hastalar tarafından uygun bir hava odacığı kullanılabilir.

Pozoloji

İnhale beklometazon dipropionatın başlangıç dozu hastalığın şiddetine göre ayarlanmalıdır. Doz astım kontrolü sağlanana kadar ayarlanabilir ve daha sonra astımın etkin olarak kontrolünün sağlandığı en düşük doza titre edilmelidir.

Yetişkinler (Yaşlılar dahil):

BECDAY 50 mcg İnhalasyon İçin Ölçülü Dozlu Aerosol ve BECDAY 100 mcg İnhalasyon İçin Ölçülü Dozlu Aerosol

Başlangıç dozu günde iki kez 200 mcg’dir. Daha şiddetli durumlarda doz günde bir kez 600-800 mcg’ye arttırılabilir. Daha sonra hastanın astımı stabilize olduğunda bu doz azaltılabilir. Günlük toplam doz 2-4’e bölünmüş dozlar halinde uygulanmalıdır.

Günlük toplam 1000 mcg veya daha fazla doz alan 16 yaş ve üstü adölesanlara ve yetişkinlere BECDAY uygulanacağı zaman daima uygun bir hava odacığı kullanılmalıdır.

Çocuklar:

BECDAY 50 mcg İnhalasyon İçin Ölçülü Dozlu Aerosol ve BECDAY 100 mcg İnhalasyon İçin Ölçülü Dozlu Aerosol

Başlangıç dozu günde iki kez 100 mcg’dir. Astım şiddetine bağlı olarak, günlük doz 2-4’e bölünmüş dozlar halinde uygulanan 400 mcg’ye kadar arttırılabilir.

BECDAY, reçete edilen doza bakılmaksızın çocuklarda ve 15 yaş ve altındaki adolesanlarda uygulanacağı zaman daima uygun bir hava odacığı ile kullanılmalıdır.

Çocukların veya elleri kuvvetsiz olan hastalarm iki eli ile birlikte spreyi tutmaları spreyi kullanmalarını kolaylaştırabilir. Hastalar iki işaret parmağı spreyin tepesinde, iki başparmağı ağız parçasının altında olacak şekilde iki elleri ile birlikte spreyi tutabilirler.

Nefes alma ile (inspirasyon) aerosol uygulamasının aynı anda olmasında (senkronizasyonunda) zorluk yaşayan hastalara ilacın uygun kullanımının sağlanabilmesi için uygun bir hava odacığı kullanmaları tavsiye edilmelidir.

Daha küçük çocuklar spreyi düzgün bir şekilde kullanmada zorluk yaşayabilir ve yardıma ihtiyaç duyabilirler. 5 yaşın altındaki çocuklarda yüz maskesi ile birlikte uygun bir hava odacığı kullanımı yardımcı olabilir.

Uygulama şekli:

BECDAY, sadece inhalasyon yolu ile uygulanır.

İnhalasyon spreyinin doğru kullanımı doktor veya eczacı tarafından hastaya gösterilmelidir. İnhalasyon sırasında hastalar tercihen oturmalı veya ayakta durmalıdır. İnhalasyon spreyi dik konumda kullanım için tasarlanmıştır.

İnhalasyon cihazı kullanma talimatı için bakınız ekli talimat.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Doz ayarlanması gerekli değildir.

Karaciğer yetmezliği:

Doz ayarlanması gerekli değildir.

Pediyatrik popülasyon:

Pediyatrik popülasyonda kullanım için Bölüm 4.2’ye bakınız. 12 yaşın altındaki çocuklarda maksimum günlük doz 500 mcg’ı aşmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Akut: Önerilenden fazla beklometazon dipropiyonat dozları inhalasyonu, adrenal fonksiyonun geçici olarak baskılanmasına neden olabilir. Bu durum acil önlem gerektirmez, çünkü, plazma kortizol ölçümleri ile doğrulandığı üzere, baskılanma birkaç gün içinde ortadan kalkar. Bu hastalarda tedavi, astımı kontrol etmeye yetecek dozlarda sürdürülmelidir.

Kronik: Günlük 1,500 mcg’nin üzerindeki inhale beklometazon dipropionatın uzun bir süre kullanımı adrenal baskılanmaya neden olabilir. Adrenal rezervinin monitorizasyonu gerekli olabilir. Tedavi, astımı kontrol etmeye yetecek dozlarda sürdürülmelidir.