BECDAY 100 mcg inhilasyon için ölçülü dozlu aerosol 200 doz Gebelik

İnventim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Becday gebelik kategorisi C'dir. Becday hamilelik kategorisi, Becday gebelik kategorisi, Becday emzirme, Becday anne sütüne geçer mi, Becday laktasyon, Becday hamilelerde kullanımı, Becday ve bebek, Becday kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınların tedavi süresince etkin doğum kontrol (kontrasepsiyon) yöntemleri uygulaması önerilmektedir.

Gebelik dönemi

BECDAY’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

İlaç kullanımı ancak anneye sağlaması beklenen yararı fetusa olan olası bir riskten fazla ise düşünülmelidir.

Beklometazon dipropionatın gebe kadınlarda kullanımının güvenirliği hakkında yeterli kanıt mevcut değildir. Kortikosteroidlerin gebe hayvanlara uygulanmasının yarık damak ve rahim içi büyüme geriliği gibi fetal gelişme anormalliklerine neden olduğu bilinmektedir. Bu tür etkilerin insan fetüsünde de görülmesi olasıdır. Bununla birlikte, hayvanlarda gözlenen fetal değişimlerin oldukça yüksek sistemik maruziyetlerden sonra meydana gelebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Beklometazon dipropionat inhale yolla direkt olarak dağıtılmaktadır bu nedenle kortikosteroidler sistemik yolla verildiği zaman ortaya çıkan yüksek maruziyet seviyelerinden kaçınılmalıdır.

İtici bir gaz olan HFA-134a’nın gebelik ve laktasyon döneminde güvenirliği hakkında yeterli kanıt mevcut değildir. Bununla birlikte, HFA-134a’nın hayvanlardaki üreme fonksiyonu ve embriyofetal gelişim üzerindeki etkisinin çalışıldığı çalışmalar klinik olarak anlamlı advers etkiler ortaya koymamıştır.

Laktasyon dönemi

Hayvan çalışmalarında beklometazon dipropiyonatın süte geçtiğini gösteren spesifik çalışmalar gerçekleştirilmemiş olmakla birlikte, beklometazon dipropionatın anne sütüne geçtiği varsayılabilir. Ancak, doğrudan inhalasyon için kullanılan dozlarda anne sütünde anlamlı düzeylere ulaşılması çok olası değildir.

Üreme yeteneği/Fertilite