EXETU 25 mg 30 film kaplı tablet Uyarılar

Onko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Exetu uyarılar, Exetu zararları, Exetu önlemler, Exetu riskler, Exetu yan etkisi, Exetu alerji, Exetu alkol, Exetu hamileler, Exetu emzirme, Exetu araç kullanımı, Exetu fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Erken evre meme kanseri bulunan postmenopozal dönemdeki kadınlarda eksemestan kullanımında, HDL-kolesteroldeki hafif bir düşüş dışında koagülasyon parametrelerinde ve plazma lipidlerinde değişiklik olmamıştır. Homosistem seviyelerinde ve kemik formasyonu ve kemik resorpsiyon belirteçlerinde belirgin artış gözlenmiştir.

Eksemestan, perimenapozal endokrin durumda olan kadınlarda kullanılmamalıdır. Bu nedenle, klinik olarak uygun görüldüğünde, LH, FSH ve östradiol seviyelerinin değerlendirilmesi ile postmenopozal durum tespit edilmelidir.

Eksemestan kuvvetli bir östrojen düzeyi düşürücü etkin madde olduğundan, kemik mineral dansitelerinde azalma ve kırılma oranlarında artış gözlenmiştir (Bkz. Bölüm 5.1). Eksemestan ile adjuvan tedavi sırasında, osteoporozu olan veya osteoporoz riski olan kadınlarda, tedavi başlangıcında DEXA (çift- enerji X-Ray absorpsiyometri) kullanarak yoğunluk ölçümü ile uygun olarak kemik mineral yoğunlukları değerlendirilmelidir. Eksemestan kaynaklı kemik mineral yoğunluğu kaybı tedavisinde tedavi etkilerini gösterecek yeterli veri mevcut olmadığından risk taşıyan hastalarda osteoporoz tedavisi başlatılmalıdır. Eksemestan ile tedavi edilen hastalar dikkatle izlenmelidir.

Eksemestan, karaciğer ya da böbrek bozukluğu olan hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Exemestane tabletler doping kontrol testlerinde pozitif sonuç vermesini sağlayan yasaklanmış madde içermektedir.

EXETU 90.4 mg mannitol içerir. Hafif derecede laksatif etkisi olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

İlacın kullanımı ile birlikte uyuşukluk, uyku hali, asteni ve baş dönmesi rapor edilmistir. Bu gibi sikayetlerin oluşması durumunda, taşıt ve makine kullanımı için gereken fiziksel ve/veya zihinsel yeteneğin bozulabileceği hususunda hastalar uyarılmalıdır.