EXETU 25 mg 30 film kaplı tablet Dozu

Onko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Exetu dozu, Exetu dozaj, Exetu doz aşımı, Exetu uygulama, Exetu kullanım şekli, Exetu kullanımı, Exetu kullanım süresi, Exetu açmı tokmu, Exetu nedir, Exetu ne için kullanılır, Exetu nasıl kullanılır, Exetu faydaları, Exetu etkileri, Exetu günde kaç kez, Exetu sabah mı akşam mı, Exetu fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Yetişkin ve yaşlı hastalar:

Erken evre meme kanseri bulunan postmenopozal dönemdeki kadınlarda EXETU tedavisine 5 yıllık yardımcı endokrin tedavi tamamlanıncaya kadar veya lokal ya da uzak nükse veya diğer memede yeni kanser görülene kadar devam edilmelidir.

İlerlemiş meme kanseri bulunan kişilerde EXETU tedavisine tümörde progresyon görülene kadar devam edilmelidir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Erken evre ve ilerlemiş meme kanserinde EXETU’nun tavsiye edilen günlük dozu, tercihen yemeklerden sonra günde bir kez 25 mg’lık bir tablettir

Günlük doz zamanında alınmazsa, hatırlandığında derhal alınmalıdır; ancak, bu arada bir sonraki dozun vakti yaklastıysa, atlanan doz telafi edilmemelidir.

Uygulama şekli:

Sadece ağızdan kullanım içindir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:.

Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekli değildir (Bkz. Bölüm 4.4, 5.2)

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Eksemestan ile yürütülen klinik çalışmalarda, sağlıklı kadın gönüllülere 800 mg’a kadar tek doz, ilerlemiş meme kanseri olan postmenopozal dönemdeki kadınlara ise 600 mg’a kadar olan dozlar verildiğinde, bu dozlar iyi tolere edilmiştir. Eksemestanın yaşamı tehdit eden semptomlarla sonuçlanabilen tek dozu bilinmemektedir. Mg/m2 esasına göre insanlara tavsiye edilen dozun 2000 ve 4000 katina esit dozların, sırasıyla sıçanlara ve köpeklere, tek doz oral uygulanmasından sonra ölüm görülmüştür. Doz aşımı için spesifik bir antidot yoktur ve tedavi semptomatiktir. Yaşam belirtilerinin sık monitorizasyonu ve hastanın yakın takibini içeren genel destekleyici tedavi yapılmalıdır.