AVICAP 30 mg 30 yumuşak kapsül Gebelik

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Avicap gebelik kategorisi X'dir. Avicap hamilelik kategorisi, Avicap gebelik kategorisi, Avicap emzirme, Avicap anne sütüne geçer mi, Avicap laktasyon, Avicap hamilelerde kullanımı, Avicap ve bebek, Avicap kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: X

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar üzerinde etkileri bulunmamaktadır. Doğum kontrol ilaçları ile de etkileşimi bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

Yüksek doz A vitamininin potansiyel teratojenik etkisi nedeniyle, özellikle bir A vitamini eksikliği tedavisi için gerekli olmadıkça hamileliğin erken dönemlerinde kullanılmamalıdır.(Bazı fötüs anomalileri bildirilmiştir.) Potansiyel fetotoksisite nedeniyle hamilelerde günlük6000 IU aşan dozlar kullanılmamalıdır. Bu ürün gebeler için önerilen dozun üzerinde Avitaminiiçerdiğindengebelerde kullanılmamalıdır ve “X” kategorisi olarak

değerlendirilmelidir.

Laktasyon dönemi

İlacın süte geçip geçmediği bilinmemektedir. Bebeklerde bir problem yarattığı da gösterilmemiştir. Ancak pek çok ilaç süte geçtiği için tedbir olarak ilacın bu durumdakullanılmaması tavsiye edilmektedir.

Üreme yeteneği/Fertilite

Üreme yeteneği/ fertilite üzerine etkileri bulunmamaktadır.