AVICAP 30 mg 30 yumuşak kapsül Uyarılar

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Avicap uyarılar, Avicap zararları, Avicap önlemler, Avicap riskler, Avicap yan etkisi, Avicap alerji, Avicap alkol, Avicap hamileler, Avicap emzirme, Avicap araç kullanımı, Avicap fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Yüksek dozda A vitamini alınırsa, akut ve kronik zehirlenme tabloları ortaya çıkar (bkz. 4.8). Uzun süre yüksek doz (2500 IU/kg’ ın üstünde) A vitamini verilen hastalar hipervitaminözbelirtileri için gözlenmeli ve günde 5000 IU/kg’ lık maksimum doz aşılmamalıdır.

150.000 IU’ nin üstündeki günlük dozlar altı hafta sonra hastalığın seyrine göre 50.000 -

100.000 IU’ lik idame dozlarına düşürülmeli veya tedavi sonlandırılmalıdır. 18 aydan dahauzun bir süre, günde 50.000 IU, 2 ay boyunca günde 500.000 IU ve 3 gün üst üste 1 milyonIU A vitamini alınması durumunda kronik toksisite ortaya çıkar. AVİCAP gerekmedikçeönerilen doz ve sürenin üstünde kullanılmamalıdır. Bebeklerde uzun süre A vitaminikullanımı epifizlerin zamansız kapanmasına neden olabilir.

AVİCAP, metilparaben sodyum ve propilparaben sodyum içermektedir. Bu nedenle alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) ve olağanüstü olan bronkospazma sebebiyet verebilir.

Bu tıbbi ürün, her dozunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”.

AVİCAP, ponceau 4R içermektedir. Alerjik reaksiyonlara sebep olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerine etkileri bulunmamaktadır.