ASTER SANOHALER 50/500 mcg inhilasyon için toz 60 doz Nedir

Aset Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aster Sanohaler nedir, Aster Sanohaler ne için kullanılır, Aster Sanohaler ne ilacı, Aster Sanohaler neye yarar, Aster Sanohaler ne işe yarar, Aster Sanohaler neye iyi gelir, Aster Sanohaler kullananlar, Aster Sanohaler kullanımı, Aster Sanohaler uygulama, Aster Sanohaler etkileri, Aster Sanohaler faydaları bilgilerini içerir.

2.ASTER SANOHALER nedir ve ne için kullanılır?

ASTER Sanohaler, etkin madde olarak salmeterol ve flutikazon propiyonat içerir.

ASTER Sanohaler 50/500 mcg inhalasyon için toz, her uygulamada 50 mikrogram salmeterol ve 500 mikrogram flutikazon propiyonat püskürten 60 dozluk bir cihazdır.

Salmeterol, bronkodilatörler (bronş genişleticiler) adı verilen ilaç grubunun bir üyesidir ve akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında bulunan kasları gevşeterek genişlemelerine yol açar.

Flutikazon propiyonat ise kortikosteroidler adı verilen ilaç grubuna aittir ve yangı (iltihap, inflamasyon) giderici etkisi olduğundan, akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında oluşan şişme ve hassasiyeti azaltarak nefes alıp verme sorunlarını rahatlatır.

ASTER Sanohaler aşağıdaki durumlarda kullanılır:

  • Yetişkinlerde ve 12 yaş ve üzeri ergenlerde düzenli astım tedavisinde
  • Düzenli tedavide orta ve ağır KOAH’lı (kronik obstrüktif akciğer hastalığı) hastalarda belirtilerin ve atak sıklığının azaltılmasında