VIRUPOS 4.5 gr göz merhemi Kullanımı

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

3.VIRUPOS nasıl kullanılır ?

Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar

VİRUPOS daima doktorun önerdiği biçimde kullanılmalıdır. Kullanım hususunda emin olmadığınız durumlarda doktorunuza veya eczacınıza danışınız. Doktor tarafından farklı bir biçimde önerilmedikçe:

Günde 5 defa yaklaşık 1 cm uzunluğundaki merhem şeridi alt göz kapağının içine uygulanır. VİRUPOS gündüzleri her 4 saatte bir uygulanmalıdır.

Tedavi süresi doktor tarafından belirlenir. Kornea iltihaplanmasının iyileşmesi sonrası tedavi en az 3 gün daha devam ettirilmelidir. Lütfen bu süreye kendinizi daha iyi hissetmeniz durumunda dahi uyunuz.

Uygulama yolu ve metodu

Göz merhemleri genel olarak tüp ucuyla göz veya cilde temas etmeyecek biçimde kullanılmalıdır. Koruyucu başlığı çıkarınız, başınızı hafifçe arkaya atınız, alt göz kapağını gözün üzerinden biraz kaldırınız ve tüpe hafif bir basınç uygulayarak konjunktiva kesesine şeridi uygulayınız. Sonra göz kapaklarınızı yavaşça kapatınız. Kullandıktan sonra tüpü sıkı bir biçimde kapatınız.

Değişik yaş grupları

Çocuklarda kullanımı

Çocuklarda ve yetişkin hastalar arasında ayrıntılı bir güvenilirlik ve etkililik farkı saptanmamıştır.

Yaşlılarda kullanımı

Yaşlılarda ve yetişkin hastalar arasında ayrıntılı bir güvenilirlik ve etkililik farkı saptanmamıştır.

Özel kullanım durumları

Özel kullanımı yoktur.

Eğer VİRUPOS'un etkisinin çok güçlü veya zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuza vaya eczacınız ile konuşun.

Kullanmanız gerekenden daha fazla VIRUPOS kullanırsanız

Özel önlemlere gerek yoktur. Gözde yüksek doz uygulanması sonrası bilinen yan etkisi bulunmamaktadır.

VİRUPOS'dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmış sanız bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.

VIRUPOS'i kullanmayı unuttuysanız

Tatbik edilmesi gereken dozun iki katını uygulamayınız ve olağan biçimde uygulamayı en kısa sürede gerçekleştiriniz. Daha sonra da yukarıda belirtilen veya doktorunuzun belirttiği döngüde/zaman aralığında uygulamaya devam ediniz. Çok sayıda uygulamayı unutmanız durumunda gerektiğinde ilave önlemler alabilmesi için doktorunuzu bilgilendiriniz. İlacın kullanımına ilişkin başka sorularınız olması durumunda doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

VIRUPOS ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

Herhangi bir bilgi mevcut değildir.