VIRUPOS 4.5 gr göz merhemi Yan Etkileri

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Virupos yan etkileri, Virupos etkileri, Virupos zararları, Virupos belirtileri, Virupos uyarılar, Virupos önlemler, Virupos kilo aldırırmı, Virupos zayıflatırmı, Virupos zehirlenmesi, Virupos cinsellik, Virupos sorunlar, Virupos uykusuzluk, Virupos bağımlılık, Virupos bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi VIRUPOS’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

'VİRUPOS'un uygulanması sonrası hemen kaybolan hafif bir yanma meydana gelebilir. Uzun süreli kullanımlarda (14 günden fazla) nadiren alt kornea kenarının yüzeyinde ve korneada iltihabi reaksiyon ve kısmi kornea sorunları meydana gelebilir. Bu bulgular genelde tedavinin erkenden bırakılmasını gerektirmez ve iyileşir. Çok nadir durumlarda asiklovir uygulamasında anjiyoödem (alerji sonucu yüz ve boğazda şişme) olmak üzere aniden ortaya çıkan aşırı hassasiyet tepkimeleri meydana gelebilir.

Meydana gelen yan etkiler sebebiyle tedaviyi yarıda kesmek istediğinizde lütfen başka bir ilaç vermesi için doktorunuza bilgi veriniz.

Yan etkilerin raporlanması

Göz merheminin uygulanmasından hemen sonra, kısa sürede geçen, hafif yanma oluşabilir.Uzun süre tedavi (14 günden daha fazla) bir vakada, konjuktivaya bitişik ve korneanın alt sınırının yüzeysel inflamasyonuna ve blefarite neden olabilir (keratoconjunctivitis punctata)