ARTRIL 400 mg 20 film tablet Kontrendikasyonları

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Artril Kontrendikasyonları, Artril Sakıncaları, Artril etkileri, Artril alerji, Artril kullanım alanları, Artril zararları, Artril belirtileri, Artril kullanım süresi, Artril kullanım şekli, Artril etken maddesi bilgilerini içerir.

Kontrendikasyonlar

ARTRİL, ibuprofene ya da ilacın içindeki yardımcı maddelerin herhangi birine karşı aşınduyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir.

ARTRİL, daha önce, aspirin veya diğer NSAİİTere karşı astım, rinit, ürtiker gibi aşın duyarlılık reaksiyonu gelişen hastalarda kontrendikedir.

ARTRİL aynı zamanda, geçmişlerinde önceki bir NSAİİ tedavisine bağlı gastrointestinal kanama ya da perforasyon öyküsü bulunan hastalarda kontrendikedir.Böyle hastalarda NSAİİ ciddi, nadiren Ölümcül olabilen anaflaksi benzeri reaksiyonlara neden olabilir. İbuprofen önceden geçirilmiş veya halen aktif ülseratif kolit, Crohn hastalığı, rekürran peptik ülser veya gastrointestinal kanama (iki ya da daha fazla kanıtlanmış, belirgin ülserasyon ya da kanama episodu şeklinde tanımlanan) olan hastalarda kullanılmamalıdır.

ARTRİL, şiddetli kalp yetmezliğinde kontrendikedir.

ARTRİL, şiddetli karaciğer yetmezliğine kontrendikedir.,

ARTRİL, şiddetli böbrek yetmezliğinde (glomerular filtrasyon<30mL/dak.) kontrendikedir.

ARTRİL, koroner arter bypass cerrahisi öncesi veya sonrası ağn tedavisinde kullanılmamalıdır.