ARTRIL 400 mg 20 film tablet Nedir

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Artril nedir, Artril ne için kullanılır, Artril ne ilacı, Artril neye yarar, Artril ne işe yarar, Artril neye iyi gelir, Artril kullananlar, Artril kullanımı, Artril uygulama, Artril etkileri, Artril faydaları bilgilerini içerir.

2.ARTRIL nedir ve ne için kullanılır?

• ARTRİL, 30, 20 ve 14 film tablet içeren blister ambalajda takdim edilmektedir.

• Her bir film tablet 400 mg ibuprofen içerir.

• ARTRİI/in etkin maddesi olan ibuprofen, non-steroid antiinflamatuar ilaçlar (NSAİİ) olarak adlandırılan ağrı kesici bir ilaç grubuna aittir.

• ARTRİL bu özellikleri dolayısıyla, aşağıdaki durumlarda kullanılmaktadır:

-Eklemlerdeki romatizmal iltihabi hastalıkların (romatoid artrit, osteoartrit ve ankilozan spondilit) belirti vc bulgularının düzeltilmesi,

-Gut (damla) hastalığında görülen eklem iltihabı -Akut kas-iskelet ağrıların rahatlatılması,

-Cerrahi operasyondan sonra görülen ağrı

-Adet dönemi ağrılarının giderilmesi (primer dismenore)

Kalp-damar sistemi ile ilgili riskler

NSAİİ ler ölümcül olabilecek trombotik (pıhtılaşma) olaylar, kalp krizi ve inme riskinde artışa neden olabilir. Bu risk kullanım süresine bağlı olarak artabilir. Kalp-damar hastalığı olan veya kalp-damar hastalık risk faktörlerini taşıyan hastalarda risk daha yüksek olabilir. ARTRİL koroner arter by-pass cerrahisi öncesi ağrı tedavisinde kullanılmamalıdır. Sindirim sistemi ile ilgili riskler

- NSAİİ'ler kanama, yara oluşması, mide veya bağırsak delinmesi gibi ölümcül olabilecek ciddi yan etkilere yol açarlar. Bu yan etkiler herhangi bir zamanda, önceden uyarıcı bir belirti vererek veya vermeksizin ortaya çıkabilirler. Yaşlı hastalar ciddi olan bu etkiler bakımından daha yüksek risk taşımaktadırlar.