ARAMID 20 mg 30 film tablet Endikasyonları

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aramid endikasyonları, Aramid tedavisi, Aramid ne işe yarar, Aramid neye yarar, Aramid ne için kullanılır, Aramid nedir, Aramid faydaları, Aramid ne ilacı, Aramid ne zaman kullanılır, Aramid kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

ARAMİD, aşağıdaki endikasyonlarda erişkin hastaların tedavisinde "hastalığı modifıye edici antiromatizmal ilaç" (DMARD) olarak endikedir.

• Sülfasalazin veya metotreksat ile kontrol altına alınamayan veya bu ilaçları tolere edemeyen veya bu ilaçların kullanımının kontrendike olduğu aktif romatoid artrit ve yine sülfasalazin veyametotreksat ile kontrol altına alınamayan veya bu ilaçları tolere edemeyen veya bu ilaçlarınkullanımının kontrendike olduğu aktif psöriyatik artrit tedavisinde endikedir.

Hepatotoksik ya da hematotoksik DMARDİarla (örn. metotreksat) yapılan yakın tarihli veya eş zamanlı tedaviler ciddi yan etki riskinde artışla sonuçlanabilir; bu nedenle ARAMİD tedavisinebaşlanırken yarar/risk oranı göz önüne alınarak dikkatle değerlendirilmelidir.

Bunun yanı sıra, ARAMİD’den diğer bir DMARD’a geçerken ilacın organizmadan arınma (wash-out) prosedürünün izlenmemesi, bu değişiklikten uzun bir süre sonra dahi ciddi yan etkiriskini arttırabilir.