ARAMID 20 mg 30 film tablet Nedir

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Aramid nedir, Aramid ne için kullanılır, Aramid ne ilacı, Aramid neye yarar, Aramid ne işe yarar, Aramid neye iyi gelir, Aramid kullananlar, Aramid kullanımı, Aramid uygulama, Aramid etkileri, Aramid faydaları bilgilerini içerir.

2.ARAMID nedir ve ne için kullanılır?

  • ARAMİP 20 mg film tablet romatizmaya karşı kullanılan ilaç grubuna dahildir ve etkinmadde olarak 20 mg leflunomid içerir.
  • ARAMİP 20 mg film tablet sarı renkli, yuvarlak, bikonveks film tabletlerdir. Tabletler 30film tablet içeren HDPE şişeler içerisinde bulunur.
  • ARAMİD erişkinlerde sülfasalazin (romatoid artrit ve iltihaplı barsak hastalıklarınıntedavisinde kullanılır) veya metotreksat (kanser veya ağır sedef hastalığı ve ağır eklemromatizmasının tedavisinde kullanılır) ile kontrol altına alınamayan veya bu ilaçları tolereedemeyen veya bu ilaçların kullanılmamasının gerektiği aktif romatoid artrit ve yinesülfasalazin veya metotreksat ile kontrol altına alınamayan veya bu ilaçları tolere edemeyenveya bu ilaçların kullanılmamasının gerektiği aktif psöriyatik artrit tedavisinde kullanılır.
  • Romatoid artritin belirtileri tutulan eklemde iltihap, şişlik, hareket zorluğu ve ağrıdır. Tümvücudu etkileyen diğer belirtiler iştah kaybı, ateş, enerjide azalma ve kansızlık (kırmızı kanhücrelerinde azalma, anemi) olarak sayılabilir.