ANTI-D IMMUNGLOBULIN GRIFOLS 1500 IU enj. için çöz. içeren kullanıma hazır enjektör Dozu

Dem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Andi-D Immunglobulin dozu, Andi-D Immunglobulin dozaj, Andi-D Immunglobulin doz aşımı, Andi-D Immunglobulin uygulama, Andi-D Immunglobulin kullanım şekli, Andi-D Immunglobulin kullanımı, Andi-D Immunglobulin kullanım süresi, Andi-D Immunglobulin açmı tokmu, Andi-D Immunglobulin nedir, Andi-D Immunglobulin ne için kullanılır, Andi-D Immunglobulin nasıl kullanılır, Andi-D Immunglobulin faydaları, Andi-D Immunglobulin etkileri, Andi-D Immunglobulin günde kaç kez, Andi-D Immunglobulin sabah mı akşam mı, Andi-D Immunglobulin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

-Planlı doğum öncesi profllaksİsİ:

Hamileliğin 28-30 haftalarında tek doz veya 28. ve 34. haftalarda 2 doz -Gebelik komplikasyonlarını takiben doğum öncesi profilaksİsi:

Mümkünse 72 saat içerisinde tek doz ve eğer gerekirse hamilelik süresince 6-12 haftalık aralıklarda uygulanmalıdır.

• Doğum sonrası profilaksİsi: Genel tavsiyelere göre, mevcut uygulanan doz aralığı 100-300 mikrogram veya 500-1500 IU’dİr. En düşük doz (100 mikrogram veya 500 IU) uygulandığında, fetal matemal hemoraji miktar tayini yapılmalıdır.

Doğum sonrası kullanım için, ANTİ-D İMMUNGLOBULİN GRIFOLS, Rh pozitif İnfantın (D, D1, DpaTSiyel) doğumunu takiben 72 saat içerisinde anneyeuygulanmalıdır. Eğer 72 saatten fazla süre geçti ise, ürün mümkün olduğunca çabukuygulanmalıdır.

Doğum öncesi profilaksİsi uygulanmış olsa ve doğum öncesi pro fi (aksisinden kalan aktivite matemal serumda gösterİlebilse bile, doğum sonrası doz uygulamasına devamedilmelidir.

Fetal/yenİdoğan anemisi vakasında ya da uterus içi fetal ölüm gibi önemli bir fetal matemal hemorajiden şüphelenİliyorsa [>4 mL (% 0.7- % 0.8)], Örneğin; fetal HbF’yİ tespit edenKleihauer-Betke asit elüsyon testi veya spesifik olarak Rh(D) pozitif hücreleri tespit eden akışsİtometrisİ gibi uygun bir test İle hemorajinin düzeyi belirlenmelidir. Buna göre ilave dozlar(fetal kırmızı kan hücrelerinin 0.5 mL’si başına 10 mikrogram veya 50 IU) uygulanmalıdır.

2.)Kırmızı kan hücrelerinin uyumsuz tranfüzyonları

Tavsiye edilen doz, transfüze edilen Rh(D) pozitif kanın 2 mL’si veya kırmızı kan hücre konsantratının 1 mL’si başına 20 mikrogram’dır. Uygun doz, kan transfüzyonundan sorumluuzmana danışarak belirlenmelidir. Rh(D) pozitif kırmızı kan hücreleri için izleme testleri her48 saatte bir yapılmalı ve Rh(D) pozitif kırmızı kan hücrelerinin tümü dolaşımdantemizlenene kadar ANTİ-D İMMUNGLOBULİN GRIFOLS uygulamasına devamedilmelidir. Daha büyük transfiizyon uyumsuzluğu halinde, transfüzyon hacminin 300 mLRh(D) pozitif kırmızı kan hücresinden daha fazla olup olmadığına bakılmaksızın, 3000mikrogram (15000 lU)’lık maksimum doz yeterlidir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Gebelik, doğum ve jinekolojik müdahelelerde, takip eden doz, şayet yenidoğan Rh (D) pozitif ise, doğumdan sonraki 72 saat içerisinde 500-1500 LU. (100-300 mikrogram)’dir.

Uygulama yolu:

Sadece İntramüsküler yolla kullanılır. 5 mL’den büyük dozlar, bölünerek farklı bölgelere enjekte edilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/karaciğer yetmezliği: Özel kullanım koşulları İçin herhangi bir ek bilgi bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon: Bu ürün yeni doğan bebeklere enjekte edilmemelidir.

Geriyatrik popülasyon: Yaşlılar için herhangi bir ek bilgi bulunmamaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı ile ilgili veri bulunmamaktadır. Uyuşmayan transfüzyon sırasında aşırı dozda antİ-D İmmunglobulin alan hastalar, hemolitİk reaksiyon oluşma riski nedeniyle klinik ve biyolojik parametreler açısından izlenmelidir.

Diğer Rh (D) negatif kişilerde doz aşımı, normal doz ile oluşandan daha ciddi veya sık yan etkilere neden olmaz.