ANTAX 1000 mg oral toz içeren 90 saşe Uyarılar

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Antax uyarılar, Antax zararları, Antax önlemler, Antax riskler, Antax yan etkisi, Antax alerji, Antax alkol, Antax hamileler, Antax emzirme, Antax araç kullanımı, Antax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Lantanyum ile yapılan hayvan çalışmalarında lantanyum’un dokuda biriktiği gözlenmiştir. Lantanyum ile tedavi edilen 105 hastanın (bazı hastalar 4.5 yıla kadar tedavi edilmiştir) kemikbiyopsisinde lantanyum seviyesinin zamanla arttığı belirtilmiştir (bkz. bölüm 5.1).Lantanyum’un diğer insan dokularında birikimi ile ilgili klinik veri mevcut değildir.

Klinik çalışmalarda lantanyum’un 2 yıldan uzun süre kullanımı ile ilgili bilgi sınırlıdır. Ancak 6 yıla kadar lantanyum alan gönüllerde tedavinin yarar/risk profilinde herhangi bir değişiklikgörülmemiştir.

Lantanyum ile yapılan klinik çalışmalara akut peptik ülseri, ülseratif koliti, Crohn hastalığı veya bağırsak tıkanması olan hastalar dahil edilmemiştir. ANTAX bu hastalarda fayda verisklerin dikkatli bir değerlendirmesini takiben kullanılmalıdır. Lantanyum’un konstipasyonaneden olduğu bilinmektedir (bkz. bölüm 4.8). Bu nedenle bağırsak tıkanıklığı ihtimali olanhastalarda (örn. daha önce karın ameliyatı olan, peritoniti olan) dikkatli olunmalıdır.

Böbrek yetmezliği olan hastalarda hipokalsemi gelişebilir. ANTAX kalsiyum içermez. Bu nedenle bu hastaların serum kalsiyum seviyeleri düzenli olarak takip edilmeli ve hastalarauygun takviyeler verilmelidir.

Lantanyum karaciğer enzimleri ile metabolize olmaz fakat safra yoluyla atılma olasılığı yüksektir. Safra akışının belirgin oranda azalmasına neden olan durumlar lantanyum’un dahayavaş elimine olması ile ilişkili olabilir ve bu durumlar plazma lantanyum seviyelerinin velantanyum’un dokuda birikiminin artması ile sonuçlanabilir (bkz. bölüm 5.2 ve 5.3). Emilenlantanyum başlıca karaciğerden elimine olduğundan dolayı, karaciğer fonksiyon testlerininizlenmesi önerilmektedir.

Lantanyum’un çocuklarda ve adolesanlarda etkililiği ve güvenliliği belirlenmemiştir. Bu nedenle çocuklarda ve adolesanlarda kullanılması önerilmez (bkz bölüm 4.2).

Eğer hastada hipofosfatemi gelişirse ANTAX kullanımı kesilmelidir.

Lantanyum karbonat alan hastaların karın röntgeninde, görüntüleme ajanına özgü radyoopak görünüme rastalanabilir.

Nadir kalıtımsal galaktoz intolerans problemi (örneğin glukoz - galaktoz malabsorsiyonu) olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Lantanyum sersemliğe ve baş dönmesine neden olabilir ve araç ve makine kullanma yeteneğini bozabilir.