ANTAX 1000 mg oral toz içeren 90 saşe Dozu

Nobel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Antax dozu, Antax dozaj, Antax doz aşımı, Antax uygulama, Antax kullanım şekli, Antax kullanımı, Antax kullanım süresi, Antax açmı tokmu, Antax nedir, Antax ne için kullanılır, Antax nasıl kullanılır, Antax faydaları, Antax etkileri, Antax günde kaç kez, Antax sabah mı akşam mı, Antax fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

ANTAX oral uygulama içindir.

ANTAX, az miktarda yumuşak yiyeceklerin içine karıştırılmalıdır (örn. elma püresi veya benzeri) ve hemen tüketilmelidir (15 dk. içinde). Saşe, kullanmadan hemen önce açılmalıdır.ANTAX yiyeceğe karıştırıldıktan sonra, bir sonraki kullanım için saklanmamalıdır. ANTAXçözünebilir değildir ve uygulama için sıvı içinde çözündürülmemelidir.

Yetişkinler ve Yaşlılar (65 yaş üstü)

ANTAX bölünmüş dozlar halinde yemekler ile birlikte veya yemeklerden hemen sonra alınmalıdır. Hastalar fosfat ve sıvı aliminin kontrolü için önerilen diyetlere uymalıdırlar.ANTAX, yumuşak bir yiyecekle karıştırılmak üzere oral toz şeklinde sunulmaktadır, böyleceilave sıvı alımı ihtiyacı da önlenmektedir. Serum fosfat seviyeleri takip edilmelidir veistenilen serum fosfat seviyesine ulaşılana kadar ANTAX dozu her 2-3 haftada birayarlanmalıdır. Daha sonra hasta düzenli olarak takip edilmelidir. Çiğneme tabletlerinin,küçük doz artışlarına izin verecek şekilde farklı dozları mevcut olduğundan, doz titrasyonuçiğneme tabletleriyle yapılabilir.

Sınırlı sayıda hasta ile yapılan klinik çalışmalarda maksimum doz 3750 mg olarak belirtilmiştir. Lantanyum tedavisine yanıt veren hastalar genellikle günlük 1500-3000 mg’lıklantanyum dozları ile istenilen serum fosfat seviyelerine ulaşırlar.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliğinin lantanyum farmakokinetiği üzerine olan etkisi değerlendirilmemiştir. Etki mekanizması ve karaciğerden metabolize olmaması nedeniyle karaciğer yetmezliğindedoz ayarlaması yapılmamalıdır, fakat hastalar dikkatli takip edilmelidir (bkz. bölüm 4.4 ve5.2).

Pediyatrik popülasyon:

Lantanyum’un 18 yaşın altındaki hastalarda güvenliliği ve etkililiği belirlenmemiştir (bkz. bölüm 4.4).

Doz aşımı ve tedavisi

Bildirilen doz aşımı vakası yoktur. Faz I çalışmaları sırasında sağlıklı gönüllülere uygulanan en yüksek günlük lantanyum dozu 3 gün verilen 4718 mg’dir. Advers etkiler hafıf-ortaşiddettedir ve bulantı ve baş ağrısını içerir.