ALPHA D3 0.25 mcg 100 kapsül Yan Etkileri

Med Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Alpha D3 yan etkileri, Alpha D3 etkileri, Alpha D3 zararları, Alpha D3 belirtileri, Alpha D3 uyarılar, Alpha D3 önlemler, Alpha D3 kilo aldırırmı, Alpha D3 zayıflatırmı, Alpha D3 zehirlenmesi, Alpha D3 cinsellik, Alpha D3 sorunlar, Alpha D3 uykusuzluk, Alpha D3 bağımlılık, Alpha D3 bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi ALPHA D3’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa ALPHA D3’ü kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz

  • Eller, ayaklar, bilekler, yüz, dudakların şişmesi ya da özellikle ağız veya boğazın yutmayı veyanefes almayı zorlaştıracak şekilde şişmesi,
  • koma(derin bilinç kaybı),
  • pankreasta akut enfeksiyon (ciddi karın ağrıları ve ateş),
  • gözdeki sklera ve konjunktivada kalsiyum birikmesi,
  • düzensiz kalp atışları,
  • böbrekte kalsifikasyon,
  • böbrek yetmezliği, çocuklarda büyüme geriliği.
  • Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

    Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin ALPHA D3’e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.’

    Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

    Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

    Derinizin herhangi bir yerinde veya dudaklarınızda şişme veya kızarıklık olması durumunda. Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir.

    Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

    ALPHA D3 ile kanda kalsiyum artışı (hiperkalsemi) ve fosfor artışı (hiperfosfatemi) dışında herhangi bir yan etki tespit edilmemiştir. Bu yan etki, ALPHA D3 tedavisi sırasında yapılanbiyokimya testleri ile saptanabilir.

    Kas güçsüzlüğü ve krampları, bulantı hissi, susama hissi, kabızlık, ishal, kaşıntı, kanda üre içeriğinin artması, yüksek kan basıncı, yorgunluk, halüsinasyon, konfüzyon, sersemlik, kırmızınoktalı döküntü, sedef döküntüsü, iştah kaybı, kilo kaybı, mide ağrısı, kuru ağız, metalik tat, başağrısı, ateş, duyu bozuklukları, fotosensitivite, soğuk hissi, ciltte kaşıntı, kas ve bağ dokudakalsifikasyon, sık idrara çıkma, gece idrara kalkma, idrar yolu enfeksiyonu, libido azalması, idrardaalbumin, kanda yüksek kolesterol, yükselmiş karaciğer değerleri.

    Bunlar ALPHA D3’nın hafif yan etkileridir.

    Yan etkilerin raporlanması

    İştah kaybı, karın ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi, kabızlık, hiperkalsemi görülmüştür. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA MÜRACAAT EDİNİZ.