ABELCET 100 mg/20 ml IV inf. için sus. içeren 1 flakon Uyarılar

Gen İlaç Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Abelcet uyarılar, Abelcet zararları, Abelcet önlemler, Abelcet riskler, Abelcet yan etkisi, Abelcet alerji, Abelcet alkol, Abelcet hamileler, Abelcet emzirme, Abelcet araç kullanımı, Abelcet fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

infüzyon aşırı duyarlılık reaksiyonları:

İnfüzyonla ilişkili yan etkileri önlemek için bir ön tedavi (ör; parasetamol) uygulanabilir. (Ürünün orjinal KÜB’ünde yer alan bir bilgidir.)

Sistemik mantar enfeksiyonları:

ABELCET sadece pozitif deri reaksiyonuna neden olan veya serolojik testlerle tayin edilebilen yaygın veya yüzeysel, klinik olarak belirgin olmayan mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılmamalıdır.

Böbrek hastalıkları:

ABELCET potansiyel olarak nefrotoksik bir ilaç olduğundan, öncesinde bir böbrek rahatsızlığı olan kişilerde tedaviye başlamadan önce böbrek fonksiyonları gözlenmelidir. ABELCET’in böbrek diyalizi veya hemofıltrasyon prosedürü sırasında uygulanmasından kaçınılmalıdır. Serum potasyum ve magnezyum düzeyleri düzenli gözlenmelidir.

Karaciğer hastalıkları:

Enfeksiyon, graft-versus-host hastalığından dolayı karaciğer bozukluğu olan veya diğer karaciğer rahatsızlığı bulunan veya hepatotoksik ilaç kullanan hastalar, ABELCET ile başarılı olarak tedavi edilmiştir. Serum bilirubin, alkalen fosfataz veya serum transaminazların yükseldiği durumlarda ABELCET dışındaki faktörler mevcut olabilir ve bunlann araştırması yapılmalıdır. Bu faktörler arasında; enfeksiyonlar, hiperaliminasyon, beraberinde hepatotoksik ilaç kullanmak ve graft-versus-host hastalığı yer alır.

Yardımcı maddeler hakkında bilgi:

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Yan etkiler genellikle infüzyonla ilişkili olduğundan, ABELCET'in araç ile makine kullanımı üzerine etkileri beklenmez. Fakat, ABELCET kullanan hastaların klinik durumu, genellikle araç ve makine kullanımını kısıtlar.