ABELCET 100 mg/20 ml IV inf. için sus. içeren 1 flakon Dozu

Gen İlaç Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Abelcet dozu, Abelcet dozaj, Abelcet doz aşımı, Abelcet uygulama, Abelcet kullanım şekli, Abelcet kullanımı, Abelcet kullanım süresi, Abelcet açmı tokmu, Abelcet nedir, Abelcet ne için kullanılır, Abelcet nasıl kullanılır, Abelcet faydaları, Abelcet etkileri, Abelcet günde kaç kez, Abelcet sabah mı akşam mı, Abelcet fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

Şiddetli sistemik enfeksiyonların tedavisi için, genellikle en az 14 gün boyunca kullanılması önerilir. ABELCET; 2.5 mg/kg/saat hızında, 5 mg/kg dozda, intravenöz infüzyonla uygulanmalıdır. İlk kez ABELCET ile tedaviye başlanıldığı durumda, ilk infüzyon öncesinde, hemen bir test dozunun uygulanması önerilir. İlk infüzyon test dozu, talimatlara göre hazırlanmalı sonra, yaklaşık olarak 15 dakika süresince 1 mg dozunda infüzyon şeklinde hastaya uygulanmalıdır. Bu miktarın uygulanmasından sonra infüzyon kesilmeli ve hasta 30 dakika boyunca dikkatli olarak gözlenmelidir. Eğer hasta aşın duyarlılık belirtileri göstermezse, infüzyon sürdürülmelidir. Tüm amfoterisin B ürünlerinde olduğu gibi, kardiyo-pulmoner rekonstitüsyon ekipmanları olası anafilaktik reaksiyonlar için, ABELCET’in ilk uygulanması sırasında hazır bulundurulmalıdır. ABELCET 28 aya kadar uygulanabilir ve kümülatif dozlar anlamlı bir toksisite gözlenmeden 73.6 g’a kadar yükseltilebilir. ABELCET intravenöz infüzyonu için in-line filtre kullanılabilir. Filtrenin ortalama delik yançapı 15 mikrondan az olmamalıdır. Uygulanması ile ilgili aynntılar için 6.6’ya bakınız.

ABELCET diyabetik hastalarda uygulanabilir.

ABELCET hematolojik malignite kaynaklı olan yada sitotoksik veya immunosupresif ilaç tedavisi sebebiyle şiddetli nötropenili hastalarda sistemik fungal enfeksiyonların tedavi edilmesinde başarılı bir şekilde kullanılmaktadır.

Uygulama şekli:

ABELCET sadece intravenöz infüzyon için seyreltilen steril, piroj ensiz süspansiyondur. (Uygulama öncesinde ABELCET’in hazırlanmasına ilişkin talimatlar için bkz. Bölüm 6.6)

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda sistemik mantar enfeksiyonları, yetişkinlerde vücut ağırlığı bazmda önerilen dozlarda ABELCET ile başarılı olarak tedavi edilmiştir.

Karaciğer yetmezliği:

Karaciğer yetmezliği olan hastalarda sistemik mantar enfeksiyonları, yetişkinlerde vücut ağırlığı bazında önerilen dozlarda ABELCET ile başarılı olarak tedavi edilmiştir.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda sistemik mantar enfeksiyonları, erişkinlerde vücut ağırlığı bazmda önerilen dozlarda ABELCET ile başarılı olarak tedavi edilmiştir. Pediyatrik hastalarda görülen yan etkiler yetişkinlerde görülenlere benzerdir. Etkililik ve güvenlilik 1 aylıktan küçük bebeklerde belirlenmediğinden ABELCET kullanılmamalıdır.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

ABELCET’in aşırı dozajından dolayı toksisite vakalan bildirilmemiştir. Doz aşımında uygulama kesilir. Hastanın klinik durumu ( kardiyopulmoner, böbrek ve karaciğer fonksiyonları, serum elektrolitleri ve hematolojik durumu) yakından izlenmelidir ve gereken şekilde destekleyici tedavi uygulanmalıdır. Amfoterisin B, hemodiyalizle uzaklaştırılamaz.