ZOVIRAX FORTE 400 mg 100 ml süspansiyon Endikasyonları

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zovirax Forte endikasyonları, Zovirax Forte tedavisi, Zovirax Forte ne işe yarar, Zovirax Forte neye yarar, Zovirax Forte ne için kullanılır, Zovirax Forte nedir, Zovirax Forte faydaları, Zovirax Forte ne ilacı, Zovirax Forte ne zaman kullanılır, Zovirax Forte kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

• Esas olarak ilk ve tekrarlayan genital herpes simplex enfeksiyonları dahil olmak üzerederinin ve mukoz membranların Herpes simplex enfeksiyonlarının tedavisinde,

• Bağışıklık sistemi normal hastalarda tekrarlayıcı Herpes simplex enfeksiyonlarınınsupresyonunda (nükslerin önlenmesinde),

• Varicella (suçiçeği) enfeksiyonlarında ve Herpes Zoster (zona) enfeksiyonundaendikedir.

Zona tedavisine erken başlandığında, ZOVİRAX’ın ağrının giderilmesinde faydalı etkisi olduğu ve post herpetik nevralji görülme sıklığını azalttığı görülmüştür.

• Bağışıklığı yetersiz hastalarda Herpes simplex enfeksiyonlarının profilaksisi içinendikedir.

• Genellikle ilerlemiş HIV hastalığında (CD4+ hücre sayısı <200/mm3 olan ATDS veyaciddi ARC hastalarını içerir) veya kemik iliği naklini takiben ciddi bağışıklık sistemiyetersizliği olan hastalarda proflakside endikedir. Çalışmalar oral ZOVİRAX’ınantiretroviral tedavi ile birlikte verildiğinde ilerlemiş HIV hastalığı bulunanhastaların mortalitesinde azalmaya neden olduğunu göstermiştir. Bir aylık intravenözZOVİRAX tedavisinden sonra verilen oral ZOVİRAX kemik iliği alıcılarınınmortalitesini düşürmüştür. Bunlara ek olarak oral ZOVİRAX herpes virushastalığında etkili profilaksi sağlar.