ZINNAT 125 mg 100 ml şurup Etkileşimi

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zinnat etkileşimi, Zinnat etken madde, Zinnat yardımcı maddeler, Zinnat alkol, Zinnat etkileşim, Zinnat kullananlar, Zinnat dozu, Zinnat kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

ZINNAT’ın probenesid ile birlikte uygulanması, serum konsantrasyonu-zaman eğrisi altında kalan alanı % 50 artırır. 1.5 g’lık tek doz ZINNAT’ın serum sefuroksim konsantrasyonu, 1 g probenesid ile birlikte (ortalama 14.8 mikrogram/ml) uygulandığında tek başına (ortalama 12.2 mikrogram/ml) uygulandığı duruma göre daha yüksektir.

Mide asiditesini azaltan ilaçlar ZINNAT’ın açlık durumundaki biyoyararlanımını azaltabilir ve ZINNAT’ın yemek sonrası absorpsiyonundaki artışı ortadan kaldırabilir.

Diğer antibiyotiklerde de olduğu gibi sefuroksim aksetil bağırsak florasını etkileyerek östrojen reabsorbsiyonunun azalmasına ve kombine oral östrojen/progesteron kontraseptiflerinin etkinliğinin azalmasına yol açabilir.

Ferrisiyanid testinde yanlış negatif sonuçlar oluşabileceğinden sefuroksim alan hastalarda kan/plazma glukoz düzeylerini belirlemek için glukoz oksidaz veya heksokinaz metodlarının kullanılması önerilmektedir. Sefuroksim aksetil kreatinin için yapılan alkalin pikrat deneyini etkilemez.