ZINNAT 125 mg 100 ml şurup Nedir

GlaxoSmithKline Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zinnat nedir, Zinnat ne için kullanılır, Zinnat ne ilacı, Zinnat neye yarar, Zinnat ne işe yarar, Zinnat neye iyi gelir, Zinnat kullananlar, Zinnat kullanımı, Zinnat uygulama, Zinnat etkileri, Zinnat faydaları bilgilerini içerir.

2.ZINNAT nedir ve ne için kullanılır?

ZİNNAT, bakteriler üzerinde öldürücü etkiye sahip sefalosporin grubu bir antibiyotiktir. Her 5 ml’sinde etkin madde olarak 125 mg sefuroksim içerir.

ZİNNAT, kuru granül içeren ve sulandırıldığında 100 ml ve 50 ml süspansiyon elde edilen, çocuk kilidi olan cam şişelerde bulunmaktadır. Beraberinde 5 ml’lik bir ölçü kaşığı ile 100 ml’lik süspansiyon için 37 ml, 50 ml’lik süspansiyon için de 20 ml’lik bir ölçü kabı bulunur.

ZİNNAT bileşimindeki sefuroksim; önemli hedef proteinlere bağlanarak bakterilerde hücre duvarı sentezini önleyerek öldürücü etki gösterir. Duyarlı mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Kullanıldığı başlıca enfeksiyonlar:

  • Üst solunum yolu enfeksiyonları: Kulak, burun, boğaz enfeksiyonları, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, farenjit (yutak iltihabı) gibi.
  • Alt solunum yolu enfeksiyonları: Akut bronşit ve kronik bronşitin ani alevlenmeleri ve pnömoni (akciğer iltihabı) gibi.
  • Genital enfeksiyonlar ve idrar yolları enfeksiyonları: Piyelonefrit (idrar yolları ve böbrek iltihabı), mesane iltihabı ve idrar yolu iltihabı gibi.
  • TM: Zinnat GlaxoSmithKline şirketler grubunun tescilli markasıdır.

  • Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Çıban (furonkül), irinli deri enfeksiyonu (piyoderma), bulaşıcı, yüzeysel, mikrobik deri enfeksiyonu (impetigo) gibi.
  • Bel soğukluğu (gonore): Akut ve komplike olmayan gonokoklardan kaynaklanan idrar yolu iltihabı ve rahim ağzı iltihabı (servisit).
  • Erken Lyme hastalığının (kene ısırması ile insana geçen Borrelia burgdorferi adlı bakterinin yol açtığı hastalık) tedavisinde ve takiben yetişkin ve 12 yaştan büyük çocuklarda geç Lyme hastalığının önlenmesinde.
  • ZINNAT’a duyarlılık coğrafya ve zaman ile değişkenlik gösterebilir. Mevcut olduğu durumlarda

    lokal duyarlılık verilerine başvurulmalıdır.