ZEMPLAR 1 mcg 28 yumuşak kapsül {Abbott} Gebelik

Abbott Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Zemplar gebelik kategorisi C'dir. Zemplar hamilelik kategorisi, Zemplar gebelik kategorisi, Zemplar emzirme, Zemplar anne sütüne geçer mi, Zemplar laktasyon, Zemplar hamilelerde kullanımı, Zemplar ve bebek, Zemplar kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi C.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Hayvan çalışmalarında reprodüktif toksisite gösterilmiştir (bkz. Bölüm 5.3). İnsanlarda kullanımdaki potansiyel risk bilinmemektedir; bu nedenle ZEMPLAR® gebelikte kesinlikle gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi:

Parikalsitolün gebelikte kullanılmasına ilişkin yeterli klinik veri mevcut değildir.

Laktasyon dönemi:

Parikalsitolün insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Hayvan çalışmaları parikalsitol veya metabolitlerinin küçük miktarlarda anne sütüne geçtiğini göstermiştir. Emzirmenin çocuğa yaran ve ZEMPLAR® tedavisinin anneye yararı dikkate alınarak emzirmeye veya ZEMPLAR® ile tedaviye devam edilip edilmeyeceğine karar verilmelidir.

Üreme yeteneği/Fertilite:

Parikalsitolün 20 jig /kg/doza kadar olan intravenöz dozlarda (14 ıng’lık insan dozunun 13 katına eşdeğer olan dozlarda, yüzey alanına göre, \ıg /m2) verildiğinde (erkek veya dişi) sıçanlarda fertilite üzerinde etkisi olmamıştır.