XENICAL 120 mg 84 kapsül Zararları

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Xenical zararları, Xenical önlemler, Xenical riskler, Xenical uyarılar, Xenical yan etkisi, Xenical istenmeyen etkiler, Xenical cinsel, Xenical etkileri, Xenical tedavi dozu, Xenical aç mı tok mu, Xenical hamilelik, Xenical emzirme, Xenical alkol, Xenical kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Orlistat ile görülen advers reaksiyonlar büyük ölçüde gastrointestinal sistem ile ilgilidir. Orlistat kullanım süresi uzadıkça advers olayların insidansı azalmaktadır.

İstenmeyen etkilerin görülme sıklığı aşağıdaki şekilde derecelendirilmiştir.

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/10000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10000), bilinmiyor (eldeki veriler ile tahmin edilemiyor)

İstenmeyen etkiler tüm sıklık gruplarında azalan ciddiyet sırasına göre verilmiştir.

Aşağıdaki istenmeyen etkiler tablosu, 1 ve 2 yıl süreli klinik çalışmalarda (tedavinin ilk yılında) > %2 sıklığında ve plasebo insidansının > %1 üzerinde meydana gelen advers olaylara dayanmaktadır:

*Obez tip II diyabet hastalarında > %2 sıklığında ve plasebo insidansının > %1 üzerinde meydana gelen ve tek tedaviye özgü advers olaylar

4 yıllık klinik çalışmadaki advers olayların genel dağılımı ile birlikte, 1. yılda oluşan ve 4 yıllık sürede yıldan yıla azalan gastrointestinal sistem ile ilişkili advers olayların toplam insidansı, 1 ve 2 yıllık çalışmalarda rapor edilenlerle benzer olmuştur.

Aşağıdaki tablodaki istenmeyen etkiler pazarlama sonrası spontan raporlara dayanmakta olup sıklıkları bilinmemektedir.

Sistem organ sınıfı

Advers olay

Araştırmalar

Karaciğer transaminazlarında ve alkalen fosfatazda artış

Protrombin düşüşü, INR artışı ve antikoagülan tedavisi alan hastalarda, tedavi dengesinin orlistat ile ilişkili olarak bozulması sonucu kanda hemostatik parametrelerde değişiklikler

Gastrointestinal hastalıklar

Rektal kanama

Divertikülit

Pankreatit

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Büllöz döküntü

İmmün sistem hastalıkları

Hipersensitivite (örneğin kaşıntı, döküntü, ürtiker, anjioödem, bronkospazm ve anafilaksi)

Hepatobilier hastalıklar

Kolestaz

Ciddi olabilen hepatit

Renal ve üriner sistem hastalıkları

Oksalat nefropatisi