VOLTAREN IM 75 mg 3 ml 5 ampül Dozu

Novartis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Voltaren dozu, Voltaren dozaj, Voltaren doz aşımı, Voltaren uygulama, Voltaren kullanım şekli, Voltaren kullanımı, Voltaren kullanım süresi, Voltaren açmı tokmu, Voltaren nedir, Voltaren ne için kullanılır, Voltaren nasıl kullanılır, Voltaren faydaları, Voltaren etkileri, Voltaren günde kaç kez, Voltaren sabah mı akşam mı, Voltaren fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji:

Genel bir öneri olarak, doz kişiye göre ayarlanmalı ve olası en kısa süreyle en düşük etkin doz verilmelidir.

Doz, genellikle günde 75 mg’ lık bir ampuldür, üst dış kadrana intragluteal enjeksiyon olarak derine uygulanır. Ciddi durumlarda (örneğin; kolik) günlük doz istisnai olarak birkaç saat ara ile 75 mg’lık iki enjeksiyona (her bir kalçaya birer tane) çıkarılabilir. Alternatif olarak, günde en fazla 150 mg vermek koşuluyla, günde 75 mg’lık 1 ampul, VOLTAREN’ in diğer formlarıyla (tablet, süpozituvar) kombine edilebilir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

VOLTAREN ampul, 2 günden daha uzun süre uygulanmamalıdır. Gerekirse, tedaviye VOLTAREN tablet veya süpozituvar ile devam edilebilir.

Uygulama şekli:

İntramüsküler enjeksiyon, üst dış kadrana intragluteal enjeksiyon olarak derine uygulanır.

1 / 14

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

) kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Doz gücünden dolayı, VOLTAREN® ampul çocuklar için uygun değildir (bkz. bölüm 5.2).
VOLTAREN prematüre bebeklere ve yeni doğanlara verilmemelidir. Benzil alkol bebekler ve 3 yaşa kadar olan çocuklarda toksik ve anafilaktoid reaksiyonlara neden olabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Semptomlar

Diklofenak doz aşımına bağlı tipik bir klinik tablo yoktur. Doz aşımı, kusma, gastrointestinal kanama, diyare, baş dönmesi, kulak çınlaması ya da konvülsiyon gibi semptomlara neden olabilir. Ciddi zehirlenme durumunda, akut böbrek yetmezliği ve karaciğer hasarı mümkündür.

Terapötik önlemler

Diklofenak dahil NSAİ ilaçlarla akut zehirlenmenin tedavisi, esas olarak destekleyici önlemler ve semptomatik tedaviden ibarettir. Hipotansiyon, böbrek yetmezliği, konvülsiyon, gastrointestinal bozukluk ve solunum depresyonu gibi komplikasyonlara karşı destekleyici önlemler ve semptomatik tedavi uygulanır.

Proteinlere yüksek oranda bağlanmaları ve yaygın metabolizmaları nedeniyle diklofenak dahil NSAİ ilaçların eliminasyonunda muhtemelen zorlu diürez, diyaliz veya hemoperfüzyon gibi özel önlemler yardımcı değildir.