VOLIZOLEN (HES 130/0.4) %6 ELEKTROLIT IV infüzyon için çözelti (500 ml setsiz) Dozu

Polifarma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Volizolen dozu, Volizolen dozaj, Volizolen doz aşımı, Volizolen uygulama, Volizolen kullanım şekli, Volizolen kullanımı, Volizolen kullanım süresi, Volizolen açmı tokmu, Volizolen nedir, Volizolen ne için kullanılır, Volizolen nasıl kullanılır, Volizolen faydaları, Volizolen etkileri, Volizolen günde kaç kez, Volizolen sabah mı akşam mı, Volizolen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

 Pozoloji / Uygulama sıklığı ve süresi

Klinik deneylerde en sık kullanılan doz olan 33 ml/kg/gün’e kadar olan infüzyon dozları kullanılmaktadır. Deneyler 33 ml/kg/gün ile 50 ml/kg/gün ile sınırlıdır.

Maksimum günlük doz

Kilogram başına en fazla 50 ml VOLİZOLEN (kilogram başına 3 g hidroksietil nişastaya, 6.85 mmol sodyuma ve 0.2 mmol potasyuma eşdeğer miktarda) 70 kg’lık bir hasta için uygulanabilecek en yüksek VOLİZOLEN dozu 3500 ml’e denk gelmektedir.

Uygulama süresi: VOLİZOLEN hastanın ihtiyacına göre birkaç gün tekrarlanarak uygulanabilir. Tedavinin seyri hastanın hipovolemik ve şok durumunun derecesine, hemodinamik durumuna ve hemodilusyonuna bağlı olarak değişmektedir.

Uygulama şekli:

Yalnızca intravenöz kullanım içindir.

Anaflaktik reaksiyon olasılığına karşın solüsyonun ilk 10-20 ml’si yakın takip altında hastaya yavaş uygulanır.

Günlük doz ve infüzyon hızı hastanın kan kaybına, hemodinamiğine ve hemodilüsyona bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek ve karaciğer yetmezliği:

Böbrek ve karaciğer yetersizliği olan hastalar kullanmamalıdır (bkz. Bölüm 4.3).

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda veriler sınırlı olduğundan HES ürünlerinin çocuklarda kullanılması önerilmez (Bölüm 4.4’e ve 5.1’e bakınız).

Geriyatrik popülasyon:

VOLİZOLEN’e benzer bir ürün üzerinde yapılan çalışmada 65 yaş üstü hastalar ile genç hastalar arasında etki veya güvenlik bakımından anlamlı fark bulunmamıştır. Yapılan diğer çalışmalarda geriyatrik popülasyon üzerindeki spesifik riskler ile ilgili bir bildirim olmamıştır.

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı dolaşım sisteminde aşırı yüke neden olabilir (ör: pulmoner ödem). Bu durumda infüzyon hemen durdurulmalı ve gerekirse hastaya bir diüretik ilaç uygulanmalıdır.