VOLEFLOK 750 mg 7 film tablet Etkileşimi

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Voleflok etkileşimi, Voleflok etken madde, Voleflok yardımcı maddeler, Voleflok alkol, Voleflok etkileşim, Voleflok kullananlar, Voleflok dozu, Voleflok kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Antiasidler, sukralfat, metal iyonlar, multivitaminler:

Magnezyum içeren, sukralfat gibi alüminyum içeren, demir gibi metal katyonları içeren antiasidlerle ve çinko ihtiva eden multivitaminlerle birlikte kullanımında levofloksasinin emilimi belirgin olarak azalır. Bu nedenle bahsi geçen ilaçlar VOLEFLOK uygulamasının 2 saat öncesi veya sonrası alınmalıdır .

Teofilin : Yapılan klinik çalışmada levofloksasinin teofillinin plazma konsantrasyonu, EAA (eğri altı alanı)’sı ve diğer parametrelerinde anlamlı etkisi tesbit edilmemiştir. Buna rağmen teofilin ile diğer kinolonların birlikte kullanımı teofilin eliminasyon yarı ömründe uzama, serum düzeyinde yükselme ve teofiline bağlı yan etkilerde artış ile sonuçlanabilir.

Varfarin: VOLEFLOK ile varfarin arasında anlamlı bir etkileşim bildirilmemiştir. Bununla birlikte VOLEFLOK varfarin ile birlikte kullanımı sırasında protrombin zamanı ve kanama belirtileri açısından hastalar izlenmelidir.

Siklosporin : VOLEFLOK ve siklosporinin birlikte kullanımı sırasında anlamlı bir etkileşim bildirilmemiştir. Birlikte kullanımlarında doz ayarlaması gerekmemektedir.

Digoksin: VOLEFLOK ve digoksinin birlikte kullanımı sırasında anlamlı bir etkileşim bildirilmemiştir. Birlikte kullanımlarında doz ayarlaması gerekmemektedir.

Probenesid ve simetidin : Özellikle böbrek yetmezliği olan hastalarda tubuler böbrek sekresyonunu etkileyen probenesid ve simetidinin levofloksasin ile birlikte kullanımında dikkatli olunmalıdır .

Non-steroidal anti-enflamatuar ilaçlar : Bu grup ilaçlarla birlikte kullanıldığında SSS stimulasyonu ve konvülziyon nöbetleri artabilir .

Antidiyabetikler : Bu grup ilaçlarla birlikte kullanımda hiperglisemi veya hipoglisemi görülebileceğinden kan glukoz düzeyi dikkatle izlenmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Hiçbir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Pediyatrik popülasyon: