VITAKOBAL 1000 mcg/1 ml 5 ampül Uyarılar

Generica Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vitakobal uyarılar, Vitakobal zararları, Vitakobal önlemler, Vitakobal riskler, Vitakobal yan etkisi, Vitakobal alerji, Vitakobal alkol, Vitakobal hamileler, Vitakobal emzirme, Vitakobal araç kullanımı, Vitakobal fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

YALNIZ KAS İÇİNE UYGULANIR.

B
12

vitamini, omuriliğin subakut dejenerasyonunu maskeleyebileceğinden, tam bir teşhis konmadan kullanılmamalıdır. Kanda Bı2 vitamini konsantrasyonunun yüksek olduğu optik nöropatilerde kullanılması uygun değildir.

Bı2 vitamini uygulanması esnasında enfeksiyon, üremi, folik asit veya demir eksikliğinin ortaya çıkışı ile kemik iliğini suprese edici etkileri olan ilaçların (kloramfenikol) kullanılması siyanokobalamine karşı terapötik cevabı azaltabilir. Ağır anemi ve doku anoksisi olan hastalarda ve yaşlılarda acil önlemler gerekebilir. Bunlarda kan transfüzyonu, yüksek dozda Bı2 ve folik asit tedavisi derhal uygulanmalıdır.

Astım, ürtiker, egzama gibi allerjik hastalığı olanlarda siyanokobalamin verilmeden önce deri testi yapılarak hastanın hipersensitivitesi olup olmadığı araştırılmalıdır.

VİTAKOBAL, hiçbir zaman intravenöz yolla yapılmamalı, intramüsküler yolla verilmelidir. Hamilelikteki Bı2 vitamini eksikliği olduğu kanıtlanmamışsa kullanılmamalıdır. Hamilelikte ve emziren annelerde tavsiye edilen günlük Bı2 vitamini dozu 2,2 ve 2,6 mcg’dır. Bı2 vitamini anne sütüne geçer.

Bu tıbbi ürün her bir ampulde 10,0 mg benzil alkol içerir. Prematüre bebekler ve yeni doğanlara uygulanmaması gerekir. Bebeklerde ve 3 yaşma kadar olan çocuklarda toksik reaksiyonlara ve anafılaktoid reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Yoktur.