VIRMOL 500 mg 14 film kaplı tablet Uyarılar

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Virmol uyarılar, Virmol zararları, Virmol önlemler, Virmol riskler, Virmol yan etkisi, Virmol alerji, Virmol alkol, Virmol hamileler, Virmol emzirme, Virmol araç kullanımı, Virmol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Doz ayarlaması gerekebileceğinden böbrek fonksiyon bozukluğu olan hastalara özel dikkat gösterilmelidir (Kullanım şekli ve dozu bölümüne bakınız). Böbrek fonksiyonları normal olan yaşlı hastalarda özel önlem alınması gerekli değildir.

Famsiklovir ağır karaciğer yetmezliği olan hastalarda araştırılmamıştır. Bu hastalarda famsiklovirin aktif metaboliti olan pensiklovire dönüştürülmesinde azalma görülebilir, bu da pensiklovirin plazma konsantrasyonlarının azalmasına yol açarak famsiklovirin etkinliğinde azalmaya neden olabilir.

Zoster tedavisinde klinik yanıt, özellikle immün yetmezlikli hastalarda yakından izlenmelidir. Oral tedavinin yetersiz olduğu düşünüldüğünde intravenöz antiviral tedavi akla getirilmelidir. Komplike herpes zosterli hastalarda (öm., viseral tutulumun olduğu hastalar, dissemine zoster, motor nöropati, ensefalit ve serebrovasküler komplikasyonlar) intravenöz antiviral ile tedavi edilmelidir.

Oftalmik zosterli immün yetmezlikli hastalara veya hastalığın yayılma ve viseral organ tutulumu açısından yüksek riske sahip olanlara intravenöz antiviral tedavi uygulanmalıdır. Genital herpes cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır. Bulaş riski akut ataklar sırasında daha yüksektir. Antiviral tedaviye başlanmış olsa da hastalar semptom gösterdikleri sürece cinsel ilişkiden kaçınmalıdır.

Antiviral ilaçlarla tedavi sırasında viral atılım sıklığı anlamlı ölçüde azalır. Bununla birlikte, teorik olarak virüs bulaşması olasıdır, bu nedenle hastalar cinsel ilişkiye uygun şekilde korunarak (kondom kullanarak) girmelidir.

VIRMOL 500 mg film kaplı tabletin her dozunda 44 mg laktoz monohidrat bulunmaktadır. Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorbsiyon problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Famsiklovirin araç ve makine kullanımı üzerine etkilerini inceleyen bir çalışma bulunmamaktadır. VIRMOL kullanımı sırasında baş dönmesi, somnolans, konfüzyon veya diğer merkezi sinir sistemi rahatsızlıkları yaşayan hastalar araç ve makine kullanmaktan kaçınmalıdır.