VIRMOL 500 mg 14 film kaplı tablet Gebelik

Mentis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Virmol gebelik kategorisi B'dir. Virmol hamilelik kategorisi, Virmol gebelik kategorisi, Virmol emzirme, Virmol anne sütüne geçer mi, Virmol laktasyon, Virmol hamilelerde kullanımı, Virmol ve bebek, Virmol kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi B’dir.

Bu kategorideki ilaçlar hayvan deneyleri ve gebelerde yapılan kontrollü çapraz çalışmalarda risk olasılığı doğrulanmamış ilaçlardır.

Gebelik dönemi

Hayvanlarda yürütülen çalışmalarda famsiklovir veya pensiklovir ile embriyotoksik veya teratojenik etki görülmemişse de insanlarda gebelik döneminde famsiklovir kullanımının güvenilirliği tespit edilmemiştir. Bu nedenle, VIRMOL gebe kadınlarda ancak tedavinin potansiyel faydalarının olası risklerinden çok daha üstün geldiği durumlarda kullanılmalıdır. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlarda ve doğum kontrolü (kontrasepsiyon) uygulananlarda ilacm kullanımı yönünden bir öneri bulunmamaktadır.

Laktasyon dönemi

Sıçanlarda yapılan çalışmalarda, oral yoldan famsiklovir verilen laktasyon dönemindeki dişilerde anne sütüne pensiklovirin geçtiği tespit edilmiştir. İnsanlarda anne sütüne geçtiğine dair bir veri bulunmamaktadır. VIRMOL emziren annelerde ancak tedavinin potansiyel faydalarının olası risklerinden çok daha üstün geldiği durumlarda kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite