VINKO 1 mg/ml IV inf. için çöz.içeren flakon 10 ml Etkileşimi

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vinko etkileşimi, Vinko etken madde, Vinko yardımcı maddeler, Vinko alkol, Vinko etkileşim, Vinko kullananlar, Vinko dozu, Vinko kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Özellikle mitomisin-C ile kombine kullanıldıklarında, vinka alkaloidleri ile akut nefes darlığı ve pulmonar infiltrasyon görüldüğü bildirilmiştir. Bu etkiler vinka alkaloidleri uyguladıktan birkaç dakika-birkaç saat sonra ve mitomisin dozundan sonra ise 2 hafta içinde ortaya çıkmaktadır. Haftalık toplam doz önerilerine uygun olsa bile VİNKO günlük küçük dozlarda uzun bir süre kullanılmamalıdır. Bu şekilde kullanımının tedavi etkisine bir katkısı bulunmamaktadır. Önerilen doz şemasına tam olarak uyulması çok önemlidir.

Vinblastin, mitomisin ve progesteron (MVP) içeren bir rejim verilen hastalarda genellikle pulmoner infiltrat ve pnömonit gelişimiyle birlikte olan akut respiratuar disstres, siyanoz ve dispne bildirilmiştir. .

Sisplatin ile kombine uygulanmasının, vinblastin yüksek plazma konsantrasyonlarına neden olduğu rapor edilmiştir.

Vinblastin ve bleomisinin birlikte uygulanmasını takiben Reynaud fenomeni ile kangren ve vinblastin, bleomisin ve sisplatin ile kombine tedaviyi takiben de diğer vasküler olaylar ( miyokardial enfarktüs ve serebrovasküler vakalar) rapor edilmiştir.

Eritromisin, vinblastin toksisitesini arttırabilir.

İnterferon alfa ve vinblastini birlikte kullananlarda parasetamol verilmesi hepatotoksisiteye neden olabilir.

Antikonvülsantların serum seviyeleri, vinblastini de içeren sitotoksik ilaç rejimleri ile düşürülebilir. Bu nedenle nöbetler artabilir.

Radyoterapiden sonra verilmelidir.