VEBULIS 10 mcg/ml nebulizator için çözelti içeren 30 ampül Etkileşimi

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Vebulis etkileşimi, Vebulis etken madde, Vebulis yardımcı maddeler, Vebulis alkol, Vebulis etkileşim, Vebulis kullananlar, Vebulis dozu, Vebulis kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

İloprost vazodilatörlerin ve antihipertansif ajanların antihipertansif etkisini (bkz. Bölüm 4.4 Özel kullanım uyarıları ve önlemleri) arttırabilir. VEBULİS ile vazodilatör ve antihipertansifajanların birlikte kullanımı sırasında doz ayarlaması gerekli olabileceğinden dikkatliolunmalıdır.

İloprost trombosit fonksiyonlarını inhibe ettiğinden, antikoagülanlar (heparin, kumarin tipi antikoagülanlar gibi) veya diğer trombosit agregasyon inhibitörleri (asetilsalisilik asit, non-steroidal antiinflamatuvar ilaçlar, fosfodiesteraz inhibitörleri ve nitro vazodilatatörler örn.molsidomin gibi) ile beraber kullanılması kanama riskini arttırabilir (Bkz. 4.8. İstenmeyenetkiler). Antikoagülan kullanan hastaların geçerli tıbbi uygulama doğrultusunda dikkatlibiçimde izlenmesi önerilmektedir.

8 günlük bir dönem boyunca günde 300 mg’a kadar asetil şali silik asit ile oral ön tedavinin iloprostun farmakokinetiği üzerinde herhangi bir etkisi olmamıştır.

Hayvanlarda yapılan bir deneyde; iloprostun doku-tipi plazminojen aktivatörünün (t-PA) kararlı durum plazma konsantrasyonunu azaltabileceği bulunmuştur.

İnsan çalışmalarının sonuçlan hastalarda iloprost infüzyonunun digoksinin multipl oral dozunun farmakokinetiğini etkilemediği ve iloprostun beraber verilen t-PA’nınfarmakokinetiğini etkilemediğini göstermiştir.

Hayvan deneylerinde, hayvanlar önceden glukokortikoidler ile tedavi edildiklerinde, iloprostun vazodilatatör etkisi azalırken, trombosit agregasyonu üzerine inhibitör etkisideğişmeden kalmıştır. Bu bulgunun insanlarda VEBULİS kullanımı için önemi henüzbilinmemektedir.

Klinik çalışmalar yürütülmemesine rağmen, iloprostun sitokrom P450 enzimlerinin etkinliği üzerindeki inhibe edici etkisini araştıran in vitro çalışmalarda iloprost ile, bu enzimleraracılığıyla olan ilaç metabolizmasında herhangi bir inhibisyon beklenmeyeceğigösterilmiştir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon:

VEBULİS’in 18 yaş altındaki hastalarda etkililik ve güvenliliği kanıtlanmamıştır.

Kontrollü klinik çalışmalardan elde edilen herhangi bir veri yoktur. Bu nedenle VEBULİS 18 yaş altındaki hastalarda kullanılmamalıdır.