UNIKLAR 250 mg 14 tablet Endikasyonları

Mustafa Nevzat Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Uniklar endikasyonları, Uniklar tedavisi, Uniklar ne işe yarar, Uniklar neye yarar, Uniklar ne için kullanılır, Uniklar nedir, Uniklar faydaları, Uniklar ne ilacı, Uniklar ne zaman kullanılır, Uniklar kullananlar bilgilerini içerir.

Endikasyonlar

UNİKLAR yetişkinlerde ve 12 yaşından büyük çocuklarda aşağıdaki durumlarda belirtilen mikroorganizmaların duyarlı suşlannın sebep olduğu, hafiften orta dereceye kadar olanenfeksiyonların tedavisinde endikedir.

1) Üst solunum yolu enfeksiyonları: Streptococcus pyogenes’m sebep olduğu farenjit/tonsillit;Haemophilus influerızae, Moraxella catarrhalis veya Streptococcus pneumoniae’n\n sebepolduğu akut maksiller sinüzit.

2) Alt solunum yolu enfeksiyonları: Haemophilus influerızae, Haemophilus parainfluenzae,Moraxella catarrhalis veya Streptococcus pııeumoııiae’mn sebep olduğu kronik bronşitin akutbakteriyel alevlenmeleri; Haemophilus influenzae, Mycoplasma pneumoniae, Streptococcuspneumoniae veya Chlamydia pneumoniae (TWAR)’nm sebep olduğu toplumdan edinilmişpnömoni.

3) Deri ve yumuşak doku enfeksiyonları: Staphylococcus aureus veya Streptococcuspyogenes’e bağlı komplike olmayan deri ve yumuşak doku enfeksiyonları. Abseler genelliklecerrahi drenaj gerektirir.

4) Mycobacterium avium veya Mycobacterium intracellıılare’ye bağlı yaygın veya lokalmikobakteriyel enfeksiyonların ve Mycobacterium chelonae, Mycobacterium fortuitum veMycobacterium kansasii’ye bağlı lokal enfeksiyonlar.

5) Klaritromisin CD4 lenfosit sayılan 100/mm ’e eşit veya daha az olan HIV enfeksiyonluhastalarda, yaygın Mycobacterhım aviumkompleksi (MAC) enfeksiyonu profılaksisindekullanılır.

6) Klaritromisin asit supresyonunda duodenum ülserinin nüksünün azaltılmasında H. pylorieradikasyonu için endikedir.