TUSSIR 30mg/5ml 150ml şurup Uyarılar

Triozer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tussir uyarılar, Tussir zararları, Tussir önlemler, Tussir riskler, Tussir yan etkisi, Tussir alerji, Tussir alkol, Tussir hamileler, Tussir emzirme, Tussir araç kullanımı, Tussir fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Ciddi böbrek yetmezliği vakalarında ; fayda-risk oranı göz önüne alınarak kullanılmalıdır.
Öksürük ilaçları semptomatik tedavi sağlarlar ve altta yatan patolojinin tedavisi sağlanıncaya kadar ve/veya tetikleyici neden tespit edilinceye kadar kullanılmalıdır.
TUSSİR şurup, içeriğinde bulunan sukroz nedeni ile nadir kalıtımsal fruktoz intoleransı, glikoz galaktoz malabsorpsiyonu veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

İçeriğinde bulunan metil hidroksibenzoat (E 218) ve propil hidroksibenzoat ( E 216) nedeni ile alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir.

Bu tıbbi ürün her 5 ml’sinde 250 mg etil alkol (etanol) içerir. Bu miktar yaklaşık 6.25 mİ biraya veya 2.6 mİ şaraba eşdeğerdir.

Alkol bağımlılığı olanlar için zararlı olabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerine yapılmış herhangi bir çalışma bulunmamakla birlikte, uyku haline neden olabileceği için (Bkz:bölüm 4.8) araç ve makine kullanımı sırasında çok dikkatli olunmalıdır.