TRUSOPT %2 5 ml solüsyon Yan Etkileri

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Trusopt yan etkileri, Trusopt etkileri, Trusopt zararları, Trusopt belirtileri, Trusopt uyarılar, Trusopt önlemler, Trusopt kilo aldırırmı, Trusopt zayıflatırmı, Trusopt zehirlenmesi, Trusopt cinsellik, Trusopt sorunlar, Trusopt uykusuzluk, Trusopt bağımlılık, Trusopt bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi TRUSOPT’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

[Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1,000 ila <1/100); seyrek >1/10,000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10,000)]

Aşağıdakilerden biri olursa, TRUSOPT’u kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildirin veya size en yakın hastanenin acil bölümüne bas vurunuz:

Ürtiker, yüz, dudaklar, dil ve/veya boğazda şişkinlik ve dolayısıyla soluk alıp verme veya yutmada güçlük gibi alerjik reaksiyonlardan biri olursa TRUSOPT’u kullanmayı durdurun ve DERHAL doktorunuza bildiriniz.

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir. Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise sizin TRUSOPT’a karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Aşağıdaki yan etkiler TRUSOPT ile klinik çalışmalar ve pazarlama sonrası deneyimler bölümünde rapor edilmiştir.

Çok Yaygın: Gözlerde yanma ve batma hissi

Yaygın: Ağrı ve bulanık görme oluşturan gözünüzün korneasıyla ilgili bir hastalık (yüzeysel benekli keratit), gözde kaşıntı ve akıntı yapan bir hastalık (konjunktivit), göz kapağında iritasyon ve iltihap, bulanık görme, baş ağrısı, bulantı, acı tat, bitkinlik

Yaygın olmayan: Göz bebeği çevresindeki renkli kısım (iris)te iltihap

Seyrek: El ve ayaklarda karıncalanma ve hissizlik, tedavi sona erdirildiğinde iyileşen miyop, retinanın altında sıvı oluşması (filtrasyon operasyonunu takiben koroid ayrılması), göz ağrısı, göz kapağında kabuklaşma, gözde düşük basınç, korneada şişkinlik (görme bozukluğu belirtileri ile birlikte), kızarıklıkla beraber göz iritasyonu, böbrek taşları, baş dönmesi, burun kanaması, boğaz iritasyonu, ağız kuruluğu, yersel deri döküntüleri (kontak dermatit), şiddetli deri reaksiyonları, ürtiker, yüz, dudaklar, dil ve/veya boğazda şişkinlik ve dolayısıyla soluk alıp verme veya yutmada güçlük, hırıltılı solunum gibi alerjik reaksiyonlar.

Yan etkilerin raporlanması

Hastaların tek başına ve oftalmik beta-blokerlerle ek tedavi olarak TRUSOPT ile tedavi edildikleri uzun süreli klinik çalışmalarda, en sık ilaca bağlı istanmeyen etkiler ve lokal semptomlar şunlardır: acı tat, yanma ve batma, bulanık görme, göz kaşıntısı, göz yaşarması, baş ağrısı konjunktivit, gözkapağı enflamasyonu, bulantı, göz kapağı irritasyonu ve asteni/yorgunluk. TRUSOPT tedavisinin kesilmesinin en sık nedeni (yaklaşık %3),başlıca konjunktivit ve göz kapağı reaksiyonları olmak üzere ilaçla bağlantılı oküler istenmeyen etkiler olmuştur. İridoksiklit ve deri döküntüsünadir olarak bildirilmiştir.
TRUSOPTklinik olarak anlamlı elektrolit bozuklukları ile ilişkili bulunmamıştır.