CIPROXIN 750 mg 10 tablet Nedir

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ciproxin nedir, Ciproxin ne için kullanılır, Ciproxin ne ilacı, Ciproxin neye yarar, Ciproxin ne işe yarar, Ciproxin neye iyi gelir, Ciproxin kullananlar, Ciproxin kullanımı, Ciproxin uygulama, Ciproxin etkileri, Ciproxin faydaları bilgilerini içerir.

2.CIPROXIN nedir ve ne için kullanılır?

  • CIPROXIN, fdm kaplı tabletler şeklinde kullanıma sunulmuştur. Her bir film kaplı tabletin içinde 750 mg etkin madde (siprofloksasin) bulunmaktadır. CIPROXIN’in etkin maddesi olan siprofloksasin, kinolonlar adı verilen bir antibiyotik grubuna aittir.
  • CIPROXIN, 10 tablet içeren kutu içerisinde kullanıma sunulmuştur.
  • CIPROXIN, yetişkinlerde solunum yollan enfeksiyonu tedavisinde, uzun süreli ve tekrarlayan kulak ya da sinüzit enfeksiyonlannda, böbrek ve idrar yollan enfeksiyonlannda, adneksit (dölyatağı ekleri (adneks) olan yumurtalıklar ve tüplerin
  • akut ya da kronik iltihabı), bel soğukluğu (gonore), prostatit dahil genital organlann enfeksiyonlarında, sindirim sistemi enfeksiyonlannda, kann zarı iltihabı (peritonit) gibi kann boşluğu enfeksiyonlarında, cilt ve yumuşak doku enfeksiyonlarında, kemik ve eklem enfeksiyonlarında, Neisseria meningitidis adlı bakterinin neden olduğu enfeksiyonların 18 yaş üzeri önlenmesinde ve şarbon solunması yoluyla maruziyet durumunda ve kötü huylu dış kulak iltihabında kullanılır.

    CIPROXIN akyuvar sayısı düşük (nötropeni) olan ve bakteriyel enfeksiyon kaynaklı olduğu düşünülen ateşin söz konusu olduğu hastaların tedavisinde diğer antibiyotiklerle birlikte (kombinasyon tedavisinde) kullanılabilir.

    Şiddetli bir enfeksiyon ya da birden fazla türde bakterinin neden olduğu bir enfeksiyon olması halinde, CIPROXIN'e ek olarak ilave antibiyotik tedavisi uygulanabilir.