TROPAMID %0.5 5ml damla Uyarılar

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tropamid uyarılar, Tropamid zararları, Tropamid önlemler, Tropamid riskler, Tropamid yan etkisi, Tropamid alerji, Tropamid alkol, Tropamid hamileler, Tropamid emzirme, Tropamid araç kullanımı, Tropamid fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

TROPAMİD topikal olarak kullanılmasına rağmen, sistemik etkiler gözlenebilir.

Antikolinerjik ilaçlara aşırı duyarlılığı olan hastalarda tropikamid-indüklü psikotik reaksiyonlar ve davranış bozuklukları meydana gelebilir.

Tropikamid intraokuler basıncı yükseltebilir. Yaşlılarda ya da yüksek göz içi basıncına sahip olan kişilerde, midriyatikler ve sikloplejikler dikkatle kullanılmalıdır. Dar açılı glokomunindüklenmesi riskinden kaçınmak için ön odanın açı derinliğine bakmak gereklidir.

Belladonna alkoidlerine duyarlı olan çocuklarda ve yetişkinlerde sistemik toksisite riski artışı nedeniyle, daha dikkatli olunması tavsiye edilir.

Hiperemi sistemik absorbsiyonunu yüksek oranda arttırdığı için inflamasyonlu gözde dikkatli kullanınız.

Sistemik absorbsiyonu önlemek için uygulamadan sonra lakrimal keseye iki üç dakika parmakla basınç uygulanmalıdır.

Solüsyonun kontaminasyonunu önlemek için damlalık ağzını hiçbir yere değdirmeyiniz.

TROPAMİD’de koruyucu madde olarak kullanılan benzalkonyum klorür gözde irritasyona sebebiyet verebilir ve kontakt lenslerin rengini bozabilir. Yumuşak kontakt lenslerle temasındankaçınılmalıdır.

Uygulamadan önce kontakt lens çıkarılmalı ve lensi tekrar takmak için en azından 15 dakika beklenmelidir.

Pediyatrik Popülasyon:

İnfantlarda ve çocuklarda tehlikeli olabilecek merkezi sinir sistemi rahatsızlıklarına neden olabilir.

Çocuklarda aşırı kullanımı sistemik toksik semptomlara neden olabilir. İnfantlarda, küçük veya prematüre bebeklerde ve ya down sendromu, spastik paralizi veya beyin hasarı olan çocuklardadaha dikkatli kullanılmalıdır.

Ebeveynler bu preparatın çocuklar için oral toksisiteye sahip olduğu konusunda uyarılmalı ve uygulamadan sonra hem kendi ellerini hem de çocuklarının ellerini yıkamaları tavsiyeedilmelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

TROPAMİD bulanık görmeye ve ışığa karşı hassasiyete neden olabilir. Bu etkiler ortadan kalkana kadar, araç ve makine kullanımından uzak durmak gereklidir. Tropikamid içeren gözdamlalarının etkisinin tam olarak ortadan kalkması için gereken süre yaklaşık 6 saattir.