TRISEQUENS 28 tablet Etkileşimi

Novo Nordisk Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Trisequens etkileşimi, Trisequens etken madde, Trisequens yardımcı maddeler, Trisequens alkol, Trisequens etkileşim, Trisequens kullananlar, Trisequens dozu, Trisequens kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Östrojenlerin ve progestagenlerin metabolizması, özellikle sitokrom P 450 enzimleri gibi ilaç metabolize eden enzimleri indüklediği bilinen antikonkonvülzanlar (örn. fenobarbital, fenitoin, karbamazepin) ve anti-infektifler (örn. rifampisin, rifabutin, nevirapin, efavirenz) benzeri maddelerle birlikte kullanıldığında artabilir.

Ritonavir ve nelfinavir, güçlü inhibitörler olarak bilinmelerine rağmen, steroid hormonlarla beraber kullanıldıklarında aksine indükleyici özellikler gösterirler. St John’s Wort (Hypericum perforatum) içeren bitkisel preparatlar, östrojenler ve progestagenlerin metabolizmasını artırabilir.

Östrojenlerin ve progestagenlerin artan metabolizmaları, klinik olarak etkinliğin azalmasına ve uterin kanama profilinin değişimine yol açabilir.

Hepatik mikrozomal ilaç metabolize eden enzimlerin aktivitesini inhibe eden ilaçlar örn. ketokonazol, TRISEQUENS’in dolaşımdaki aktif bileşiklerinin seviyelerini artırabilir.