TRIFEN 100 ml sus. Uyarılar

İlaçsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Trifen uyarılar, Trifen zararları, Trifen önlemler, Trifen riskler, Trifen yan etkisi, Trifen alerji, Trifen alkol, Trifen hamileler, Trifen emzirme, Trifen araç kullanımı, Trifen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

İlaç yaşlı ve karaciğer, böbrek fonksiyonları hastalarla bu kimselerin kullandığı başka ilaçlarında tedavisini gördüğü durumlarda verilirken yan tesir belirtilerinin artacağı göz önüne alınmalıdır. kan diskrazileri, aksüdatif eryhema , toksik epidermal nekroliz gibi reaksiyonlar nadir de olsa fulminant, karaciğer nekrozu gibi yan etkilere bağlı eks vakaları görülebilir.Bu sebepten dolayı tedavi süresi ve dozu mümkün olduğu kadar kısa ve az olmalıdır.
Yaşlılarda süre ve doz tayin edilmelidir.
Gebelerde ve emziren annelerde ilaç kullanılırken teratonejik risk taşımamasına rağmen, folik asit metabolizmasına karıştığından dolayı, tedavi müddetince günde 5-10 mg folik asit verilmesi icap eder.
Gebeliğin son devresinde ise ilaç doğacak çocukta kernikterius bakımından kullanılmamalıdır. Trimetoprim ve sulfametoksazol anne sütüne geçtiği için emziren anneden bebeğe geçer. Bu durumda sütteki konstrasyonu çok düşük olamsına karşın yine de risk yaratır. Bu durum dikkate alınarak hareket edilmelidir. Ciddi hematolojik bozukluğu olanlarda kullanılmamalıdır.