TRIFEN 100 ml sus. Dozu

İlaçsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Trifen dozu, Trifen dozaj, Trifen doz aşımı, Trifen uygulama, Trifen kullanım şekli, Trifen kullanımı, Trifen kullanım süresi, Trifen açmı tokmu, Trifen nedir, Trifen ne için kullanılır, Trifen nasıl kullanılır, Trifen faydaları, Trifen etkileri, Trifen günde kaç kez, Trifen sabah mı akşam mı, Trifen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Süspansiyon:İki aylıktan küçük bebeklerde kullanılmamlıdır.
Çocuklara: Solunum yol, üriner sistem enfeksiyonları, akut otitis media (orta kulak iltihabı) ında 8 mg/kg Trimetoprim +40mg/kg Sülfometaksazol hesabı ile bulunan günlük doz ikiye 12 saat ara ile verilebilir. Bu tedavi 10 gün süre ile devam ettirilir. Bu tedavi Shigellosin tedavisi için 5 gün kafidir. 2 aylıktan büyük çocuklarda genel tedavi, her 12 saatte verilmek üzere



Tedavi süresi enfeksiyonun şiddetine göre en az 5 gün olmalı ve hastalık belirtilerinin ortadan kalkmasından sonra da 2 günlük bir idame etedavisi tatbik edilmelidir.
12 yaşından büyük çocuklara ve büyüklere: Mutad doz 4 ölçek sabah, 4 ölçek akşam, 14 gün süre ile tatbik edilebilir. Ağır vak'alarda maxımum doz, sabah 6 ölçek akşam 6 ölçek'dir, bu miktarı aşmamak gerekir.
Pneumocystis çarinli pnömonisin'de: 20 mg/kg Trimetoprim ve 100 mg/kg Sülfametoksazol hesabı ile günlük doz hesaplanıp dört eşit parçaya bölünerek 6 saatte bir verilir, tedavi iki hafta sürdürülmelidir. Çocuklar için doz hesabı ile günlük doz hesaplanıp dört eşit parçaya bölünerek 6 saatte bir verilir, tedavi iki hafta sürdürülmelidir.
Çocuklar için dozun hesabı: Her 8 kg için 6 saatte bir ölçekdir. Bu hesaba göre 32 kg bir çocuk için 6 saatte bir 4 ölçek'dir
FORT Tablet:
12 yaşından büyük çocuklar ve yetişkinler için:- Standart Doz: Sabah 1 adet tablet, akşam 1 adet tablet. Minimum doz ve uzun süreli tedavi için ( iki haftadan uzun) Sabah yarım sabah, akşam yarım tablet.
Ağır vakalar için yükleme dozu:Sabah bir buçuk tablet, akşam bir buçuk tablet.
Şiddetli enfeksiyonlarda tedavi süresi: En az nbeş gün ve hastalık belirtileri ortadan kalktıktan sonra 2 gün daha tedaviye devam edilmelidir.
GONORE (Belsoğkluğu) için doz: Sabah ikibuçuk tablet, akşam ikibuçuk tablet.
Akut komplike olmayan idrar yolu enfeksiyonlarında kadınlar için:İki veya üç adet tablet tek doz olarak verilir.İlaç tercihen yemeklerden sonra ve bol miktarda sıvı ile alınmalıdır. Pneumocystis carinli pnömonisi tedavisinde: 20 mg/kg Trimetoprim ve 100 mg/kg Sulfametoksazol hesabı ile tespit edilen 24 saatlik doz dörde bölünüp 6 saat ara ile 14 gün süre ile verilir.
Böbrek yetmezliği olan hastalarda özel doz

Kreatnin klirensi (ml/dak.)Verilebilir doz
30 ml/dak. üzerinde Standart doz
15-30 ml/dak . arasında Standart doz/2
15 ml/dak. altında Trifen kullanılmaz.