TRICEF 300 mg 20 film kaplı tablet Uyarılar

İlko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tricef uyarılar, Tricef zararları, Tricef önlemler, Tricef riskler, Tricef yan etkisi, Tricef alerji, Tricef alkol, Tricef hamileler, Tricef emzirme, Tricef araç kullanımı, Tricef fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Sefdinir tedavisine başlanmadan önce hastanın sefdinir, diğer sefalosporinler, penisilinler veya diğer ilaçlara aşırı hassasiyeti olup olmadığı araştırılmalıdır. Penisilin alerjisi olanhastalarda sefdinir tedavisi başlanacaksa mutlaka dikkatli olunmalıdır. Sefdinire karşı aleıjikreaksiyon oluştuğunda ilaç tedavisi kesilmelidir. Ciddi akut aşın duyarlılık reaksiyonuepinefrin, intravenöz sıvı uygulaması, intravenöz antihistaminikler, kortikosteroidler, pressöraminler ile tedaviyi, oksijen verilmesi ile hava yolu açılması gerekebilir.

TRİCEF gibi antibakteriyel ajanların hepsi ile Clostridium difficile ile ilişkili diyare (CDİD) rapor edilmiştir ve ciddiyeti hafif diyareden ölümcül kolite kadar olabilmektedir.Antibakteriyel ajanlarla tedavi bağırsağın normal florasını bozarak C. Diffıcüe oluşmasınaneden olmaktadır.

C. Difficde CDİD oluşumuna neden olan toksin A ve B üretmektedir. C. Difficile ’nin hipertoksin üreten suşları morbidite ve mortalite artışına neden olmaktadır. Bu enfeksiyonlarantimikrobiyel tedaviye dirençli olabilir kolektomi gerekmektedir. Antibiyotik kullanımdansonra diyare görülen hastalarda CDİD düşünülmelidir. Antibakteriyel ajanların kullanımındansonra iki haftadan fazla sürede CDİD oluştuğu rapor edilen hastanın medikal öyküsügerekmektedir. CDİD oluştuğu şüpheli veya kesinleşmişse devam edilen antibiyotik tedavisiC. Difficile ’e karşı direkt olarak kullanılmaz ve tedaviye devam edilmeyebilir.

Diğer geniş spektrumlu antibiyotiklerde olduğu gibi uzamış tedavi dirençli organizmaların gelişmesine neden olabilir. Hastanın dikkatli bir biçimde izlenmesi gerekmektedir. Eğertedavi süresince süperenfeksiyon gelişirse, uygun alternatif tedavi uygulanmalıdır.

Diğer geniş spektrumlu antibiyotikler gibi sefdinir de kolit öyküsü olan kişilere verilirken dikkatli olunmalıdır.

Geçici veya dirençli böbrek bozukluğu hastalarda (kreatinin klerensi < 30 mL/dk) sefdinirin yüksek veya uzatılmış plazma konsantrasyonu önerilen dozu takip edebileceğinden sefdinirintotal günlük dozu azaltılmalıdır.

Sefalosporinler ve aminoglikozit antibiyotikler, polimiksin B, kolistin veya yüksek doz kıvrım diüretikleri (ör: furosemid) ile kombine tedavi böbrek bozukluğuna sebep olabileceğindendolayı, bu tip tedavilerde böbrek fonksiyonları dikkatle takip edilmelidir. Özellikle böbrekfonksiyonlarında bozukluk olan hastalar yakından izlenmelidir.

Bu tıbbi ürün her tablette 1 mmol (23 mgj’den daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”. Sodyuma bağlı herhangi bir olumsuz etki beklenmez.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımı üzerine etkisi bildirilmemiştir.