TRICEF 300 mg 20 film kaplı tablet Dozu

İlko Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tricef dozu, Tricef dozaj, Tricef doz aşımı, Tricef uygulama, Tricef kullanım şekli, Tricef kullanımı, Tricef kullanım süresi, Tricef açmı tokmu, Tricef nedir, Tricef ne için kullanılır, Tricef nasıl kullanılır, Tricef faydaları, Tricef etkileri, Tricef günde kaç kez, Tricef sabah mı akşam mı, Tricef fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

13 yaş ve üzeri yetişkinler ve adolesanlarda önerilen doz ve tedavi süresi aşağıdaki tabloda belirtilmiştir; tüm enfeksiyonlar için toplam günlük doz 600 mg’dır. 10 gün boyunca gündetek doz uygulama günde iki kez uygulama ile eşit etkinliktedir. Deri enfeksiyonları veyapnömonide tek doz uygulama çalışılmadığından TRİCEF bu enfeksiyonlarda günde iki kezuygulanmalıdır.

13 yaş ve üzeri yetişkinler ve adolesanlar

Kronik bronşitin akut alevlenmesi

12 saat ara ile 300 mg veya

24 saatte 600 mg

5-10 gün 10 gün

Akut maksiller sinüzit

12 saat ara ile 300 mg veya

10 gün

24 saatte 600 mg

10 gün

Farenjit/Tonsillit

12 saat ara ile 300 mg veya

5-10 gün

24 saatte 600 mg

10 gün

Komplike olmamış deri ve yumuşak doku enfeksiyonlan

12 saat ara ile 300 mg

10 gün

Uygulama şekli:

TRİCEF yemeklerden bağımsız olarak kullanılabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Kreatinin klerensi 30 mL/dak.’dan düşük olan yetişkin hastalarda sefdinir dozu günde tek doz 300 mg olmalıdır.

Hemodiyaliz sefdiniri vücuttan uzaklaştırır. Kronik olarak hemodiyaliz hastalarında önerilen başlangıç dozu iki günde bir 300 mg’dır. Hemodiyaliz uygulaması bittikten sonra 300 mguygulanmalıdır. İzleyen dozlar iki günde bir 300 mg olmalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Sefdinirin büyük bir bölümü metabolize edilmeden böbrekler yoluyla atıldığından ve önemli sayılacak derecede metabolize olmadığından, karaciğer yetmezliği olan hastalarda çalışmayapılmamıştır. Bu hasta popülasyonunda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

6 ayın altındaki çocuklarda sefdinirin etkililiği ve güvenliliği kanıtlanmamıştır. 6 ay-12 yaş arasındaki çocuklarda uygun olan doz ve farmasötik dozaj şekillerinin kullanılması önerilir.Vücut ağırlığı 43 kg ve üzerindeki veya 12 yaşından büyük çocuklar, maksimum günlüksefdinir dozu olan 600 mg’ı alabilirler.

Geriyatrik popülasyon:

Böbrek fonksiyon bozukluğu olmayan yaşlı hastalarda doz ayarlaması gerekmemektedir.

Doz aşımı ve tedavisi

İnsanlarda sefdinirin doz aşımı ile ilgili bilgi bulunmamaktadır. Diğer beta-laktam antibiyotiklerin doz aşımını takiben görülen belirtiler bulantı, kusma, epigastik ağrı, diyare vekonvülsiyonlardır. Hemodiyaliz ile sefdinir vücuttan uzaklaştırılır.

5. FARMAKOLOJİKÖZELLİKLER