TRACTOCILE 7.5 mg/ml enjeksiyonluk solüsyon için konsantre 5 ml 1 flakon Uyarılar

Ferring Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tractocile uyarılar, Tractocile zararları, Tractocile önlemler, Tractocile riskler, Tractocile yan etkisi, Tractocile alerji, Tractocile alkol, Tractocile hamileler, Tractocile emzirme, Tractocile araç kullanımı, Tractocile fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Membranların prematüre yırtılmasının dışlanamadığı hastalarda TRACTOCILE kullanıldığında, doğumun geciktirilmesinin yararları, koryoamniyonitisin potansiyel riskine karşı değerlendirilmelidir.

Karaciğer ve böbrek yetmezliği olan hastalarda, TRACTOCILE tedavisi ile ilgili herhangi bir veri bulunmamaktadır (bkz. bölüm 4.2 ve 5.2).

TRACTOCILE, anormal plasental yeri olan hastalarda kullanılmamıştır.

Tedavi edilen hasta sayısının az olmasından dolayı, çoğul gebeliklerde ya da gebelik süresi 24 ile 27 hafta arasında olanlarda TRACTOCILE’in kullanımı ile ilgili sınırlı klinik tecrübe bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı, bu alt gruplarda TRACTOCILE’in yararı kesin değildir.

TRACTOCILE ile tedavi tekrarı mümkündür fakat 3 tedavi tekrarına kadar çoğul tedavi tekrarları ile ilgili sınırlı klinik tecrübe mevcuttur (bkz. bölüm 4.2).

İntrauterin büyümenin yavaşlaması durumunda, TRACTOCILE uygulamasının başlanması veya devam ettirilmesi kararı, fetal olgunluğun değerlendirilmesine bağlıdır. TRACTOCILE uygulaması sırasında, devam eden uterus kontraksiyonları durumunda uterus kontraksiyonu ve fetal kalp hızının izlenmesi dikkate alınmalıdır.

Bir oksitosin antagonisti olarak, atosiban teorik olarak uterus gevşemesini ve postpartum kanamayı kolaylaştırır, bu sebepten dolayı, doğum sonrası kan kaybı izlenmelidir. Bununla beraber, klinik çalışmalar sırasında, yetersiz uterus kontraksiyonu postpartum dönemde gözlenmemiştir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Uygulanabilir değildir.