TISSEEL LYO 2 ml trombin çöz. ve 2 ml fibrinojen çöz. içeren iki bileşenli fibrin yapıştırıcı { E.İ.P } Gebelik

Eczacıbaşı İlaç Pazarlama Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tisseel Lyo gebelik kategorisi C'dir. Tisseel Lyo hamilelik kategorisi, Tisseel Lyo gebelik kategorisi, Tisseel Lyo emzirme, Tisseel Lyo anne sütüne geçer mi, Tisseel Lyo laktasyon, Tisseel Lyo hamilelerde kullanımı, Tisseel Lyo ve bebek, Tisseel Lyo kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik Kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadmlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

TISSEEL LYO’nun çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Bilinen olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

Gebelik dönemi

TISSEEL LYO’nun gebe kadınlarda kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar gebelik/embriyonal/fötal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (Bkz. kısım 5.3). insanlara yönelikpotansiyel risk bilinmemektedir.

TISSEEL LYO gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Parvovirüs B19 enfeksiyonu hakkında bilgi için bölüm 4.4’e bakınız.

Laktasyon dönemi

TISSEEL LYO’nun anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.

Yapıştırıcı protein çözeltisi ve trombin çözeltisinin insan ya da hayvan sütü ile atılmasına ilişkin yetersiz/sımrlı bilgi mevcuttur. Memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardıedilemez. Emzirmenin durdurulup durdurulmayacağım ya da TISSEEL LYO tedavisinindurdurulup durdurulmayacağına/tedaviden kaçınılıp kaçınılmayacağına ilişkin karar verilirkenemzirmenin çocuk açısından faydası ve TISSEEL LYO tedavisinin emziren anne açısındanfaydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Hayvan üreme çalışmaları yürütülmemiştir. İnsanlardaki üreme yeteneği / fertiliteyi etkileyip etkilemediği bilinmemektedir.