TIMOSOL %050 5 ml damla Yan Etkileri

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Timosol yan etkileri, Timosol etkileri, Timosol zararları, Timosol belirtileri, Timosol uyarılar, Timosol önlemler, Timosol kilo aldırırmı, Timosol zayıflatırmı, Timosol zehirlenmesi, Timosol cinsellik, Timosol sorunlar, Timosol uykusuzluk, Timosol bağımlılık, Timosol bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi TIMOSOL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkilerin değerleri aşağıdaki detaylara dayanmaktadır.

Çok yaygın: 10 kişide l’den fazla Yaygın: 100 kişide l’den fazla Yaygın olmayan: 1000 kişide Eden fazla Seyrek: 10.000 kişide Eden fazla

Çok seyrek: 10.000 kişide Eden daha az veya bilinmiyor.

Olası yan etkiler Gözler:

Konjunktivit (gözdeki bir iltihaplanma), kornea ve göz kapağı kenarlarında iltihaplanma, görme bozuklukları gibi gözde tahrişler ve kuruluk hissi mümkündür.

Kornea hassasiyetinde kısa süreli azalma, fıstülasyon (kamara sıvısını düzenleyen) ameliyatları sonrası koroid (gözde bulunan bir zar) ayrılması yaygın olarak olasıdır.

Tedavi başlangıcında birkaç gün sonra kaybolan baş ağrısı olasıdır. TİMOSOL göz damlasında bulunan bileşenlere karşı aleıjik reaksiyon gelişebilir.

Aynı etkin maddeli fakat farklı üretim yöntemine sahip ürünlerde çok seyrek göz iltihaplanması görülebilir.

Çok seyrek olarak, çift görme ve üst göz kapağının düşmesi bildirilmiştir.

Sistemik yan etkiler:

Gözlere uygulanan ilaçlarda sadece gözlerde değil, vücudun diğer bölgelerinde de yan etkiler meydana gelebilir. TİMOSOL uygulamasında, bu etkin maddenin sistemik uygulanmasındaki aynı yan etkiler meydana gelebilir (beta reseptör blokörleri).

Kalp-dolaşım sistemi:

Özellikle kalp rahatsızlığı olan hastalarda yavaşlamış veya düzensiz nabız, kan basıncında düşme, kalp çarpıntısı, bayılma, kalp bloğu (AV-bloğu), ödem, soğuk el-ayak, kan basıncında artma ve kalp yetmezliği gibi kalp-dolaşım rahatsızlıkları meydana gelebilir. Bunlara ilaveten beyne giden kan akımında azalma da görülebilir. Çok nadir durumlarda kalp durması ve inme bildirilmiştir.

Solunum yolları:

TİMOSOL solunum yolu direncini arttırabilir. Bronşların daralması solunum yetmezliği, nefes darlığı, öksürük meydana gelebilir.

Cilt:

Lokal veya yaygın döküntüler, ürtiker (kurdeşen) ve saç dökülmesi gibi aşırı hassasiyet reaksiyonları belirtilmiştir.

Endokrin sistem:

İnsülin bağımlı hastalarda kan şekeri düşmesinin (hipoglisemi) belirtilerinin maskelenmesi.

Sindirim sistemi:

İshal, iştahsızlık

Genel yan etkiler:

Baş ağrısı, baş dönmesi, depresyon veya beyin verimliliğinde kısıtlama gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bunun yanında halsizlik ve bulantı bildirilmiştir.

Her iki kulakta çınlama, Myasthenia Gravis (bir çeşit kas hastalığı) belirtilerinde şiddetlenme, uyuşma, cinsel isteksizlik, kan değerlerinde değişme de görülebilir.

İlacın bırakılması sonrası etki birkaç gün devam edebilir. Eğer TİMOSOL uzun süre kullanıldıktan sonra bırakılırsa, basınç düşürücü etkisi en fazla 2-4 hafta daha devam edebilir.

Beta reseptör blokör ajanlar her iki göz veya sadece bir göz tedavi edilse bile göz içi basıncı düşürür. Gece basınç artışı meydana gelen hastalarda TİMOSOL kullanımı uygun değildir.

Yan etkilerin raporlanması

TİMOSOL Göz Damlası genellikle iyi tolere edilir. Oküler reaksiyonlar: En sık yanma ve batma hissi duyulması. Konjunktivit, blefarit, keratit, kornea hassasiyeti, bazı vakalarda miyotik tedavisinin durdurulmasına bağlı refraksiyon değişmeleri, diplopi, pitozis.Kardiyovasküler sistemde: Bradikardi, aritmi, hipotansiyon, senkop, artriyoventriküler blok, serebrovasküler aksama, konjestiv kardiyak yetersizlik, çarpıntı, kalp durması. Solunum sisteminde: Bronkospazm (özellikle, öyküsünde bronkokonstrüksiyon olan kişilerde), solunum yetersizliği, dispne. Genel olarak: Başağrısı, asteni, bulantı, vertigo, depresyon, yorgunluk. Deri: Lokalize ve jeneralize döküntü ve ürtiker dahil olmak üzere aşırı duyarlılık reaksiyonları oluşabilir. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.