TIMOSOL %050 5 ml damla Gebelik

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Timosol gebelik kategorisi C'dir. Timosol hamilelik kategorisi, Timosol gebelik kategorisi, Timosol emzirme, Timosol anne sütüne geçer mi, Timosol laktasyon, Timosol hamilelerde kullanımı, Timosol ve bebek, Timosol kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C; D (ikinci ve üçüncü trimesterler için)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ile ilgili yeterli klinik veri mevcut değildir. Gerekli olmadıkça kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi

Hamilelerde TİMOSOL ile yapılmış iyi kontrollü çalışmalar bulunmamaktadır. Bununla birlikte beklenen yarar olası risklere karşı kesin olarak dengelenmelidir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (bkz. bölüm5.3.). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Annelere doğumdan kısa bir süre önce timolol göz damlası uygulandığında, yeni doğanda bradikardi, hipoglisemi ve solunum depresyonu görülebilir. Yeni doğanlarda diğer beta-blokörlerle, beta blokajı raporları mevcuttur. Bu nedenle, yeni doğanlar doğum sonrası birkaçgün için dikkatli bir şekilde gözlemlenmelidir.

TİMOSOL gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Oküler uygulama sonrası timolol anne sütüne geçer ve anne plazmasından daha yüksek konsantrasyonlarda birikebilir. Her ne kadar, anne sütüne geçen etkin madde miktarı, yenidoğan için bir risk oluşturmasa da, çocuk beta blokajın semptomları için, dikkatlice gözlenmişolmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

TİMOSOL’ün üreme yeteneği ve fertilite üzerine bir etkisi tespit edilmemiştir.