TIGEJECT 50 mg IV infüzyon çöz. için liyofilize toz içeren 10 flakon Gebelik

Tüm Ekip Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Tigeject gebelik kategorisi D'dir. Tigeject hamilelik kategorisi, Tigeject gebelik kategorisi, Tigeject emzirme, Tigeject anne sütüne geçer mi, Tigeject laktasyon, Tigeject hamilelerde kullanımı, Tigeject ve bebek, Tigeject kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: D

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar uygun ve etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmalıdır.

Antibiyotiklerin oral konstraseptiflerle birlikte kullanımı, oral kontraseptif etkinliğini azaltabilir.

Gebelik dönemi

Gebelerde uygun ve kontrollü çalışmalar yapılmamıştır. Hayvan deneylerinin sonuçları, tigesiklinin gebelikte uygulanması durumunda fetusa zararlı olabileceğinigöstermektedir. Yüksek kalsiyum döngüsü ile dokulardaki zengileşmeye ve kalsiyum şelatkomplekslerinin oluşumuna bağlı olarak tetrasiklin sınıfı antibiyotiklerde bilindiği gibitigesiklin hamileliğin ikinci yarısında ve 8 yaşından küçük çocuklarda kullanıldığında kalıcıdiş hasarı (renk değişimi ve mine bozukluğu) ve fetüste osifıkasyon prosesinde gecikmeyesebep olabilir. Tigesiklin gebelikte, yalnızca potansiyel yararın fetusa gelebilecek potansiyelzarardan fazla olması halinde kullanılmalıdır.

Tigesiklin, doğum öncesi ve sırasında kullanılmak üzere araştırılmamıştır. TİGEJECT gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Laktasyon dönemi

Bu ilacın insan sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir. Birçok ilaç süte geçebildiğinden, süt vermekte olan annelere tigesiklin verildiğinde dikkatli olunmalıdır.

Süt emmekte olan infantlardaki potansiyel risk göz ardı edilemeyeceğinden tigesiklin ile tedavi sırasında dikkatli olunmalı ve emzirmenin durdurulması düşünülmelidir.

Üreme yeteneği / Fertilite

E AA (eğri altında kalan alan) baz alınarak insandaki günlük dozun 4.7 katı dozda tigesiklin uygulanması ile sıçanlarda çiftleşme ve fertilite üzerinde bir etki gözlemlenmemiştir. Dişisıçanlarda aynı dozlar tigesiklin uygulanmasının ardından yumurtalık veya estrus siklusundaetkin madde ile ilişkili etkiler gözlemlenmemiştir. İnsanlarda fertilite üzerine yeterli bilgibulunmamaktadır.