THYROMAZOL 5 mg 100 tablet Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Thyromazol gebelik kategorisi D'dir. Thyromazol hamilelik kategorisi, Thyromazol gebelik kategorisi, Thyromazol emzirme, Thyromazol anne sütüne geçer mi, Thyromazol laktasyon, Thyromazol hamilelerde kullanımı, Thyromazol ve bebek, Thyromazol kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi D’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Metimazol’ün gebelik ve/veya fetus/yenidoğan üzerinde zararlı farmakolojik etkileri bulunmaktadır.

Gebelik dönemi

THYROMAZOL, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Ancak bazı durumlarda ilacın potansiyel yararı, potansiyel riske ağır basabilir.

İnsanlardaki çeşitli araştırmalar, fetusun risk altında olduğunu göstermiştir. Ancak bazı durumlarda ilacın potansiyel yararı, potansiyel riske ağır basabilir. Metimazol, gebelere uygulandığında fetusa zarar verebilir. Fetusda guatr ve kretenizm gelişebilir. Gebelik sırasında metimazol kullanılıyor ise veya metimazol tedavisi sırasında hasta gebe kalır ise, fetusa olabilecek potansiyel zarar konusunda hasta bilgilendirilmelidir. Yenidoğanda hipertiroidi, guatr, mental gerilik gibi belirtilerin görülmemesi için, THYROMAZOL’ün doktor kontrolü altında kullanılması ve önerilere uyulması gerekir.

Konjenital defektler bildirilmiş olduğundan, hipertiroidizm tedavisi gerektiren gebelerde, diğer ajanların kullanılması uygundur.

Laktasyon dönemi

Emzirenlerde, metimazol kullanılmamalıdır.

Metimazol’ün insan ya da hayvan sütü ile atıldığına ilişkin yetersiz/sınırlı bilgi mevcuttur.
Metimazol’ün süt ile atılmasına yönelik fizikokimyasal ve eldeki farmakodinamik/ toksikolojik veriler nedeniyle, memedeki çocuk açısından bir risk olduğu göz ardı edilemez.
THYROMAZOL emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

Üreme yeteneği/ Fertilite