THYROMAZOL 5 mg 100 tablet Dozu

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Thyromazol dozu, Thyromazol dozaj, Thyromazol doz aşımı, Thyromazol uygulama, Thyromazol kullanım şekli, Thyromazol kullanımı, Thyromazol kullanım süresi, Thyromazol açmı tokmu, Thyromazol nedir, Thyromazol ne için kullanılır, Thyromazol nasıl kullanılır, Thyromazol faydaları, Thyromazol etkileri, Thyromazol günde kaç kez, Thyromazol sabah mı akşam mı, Thyromazol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Ağız yoluyla 8 saatte bir 5-15 mg verilir (günde 15-45 mg). Bir veya iki ay sonra, doz ortalama olarak lA oranında azaltılmak suretiyle idame tedavisine geçilir. Etki hızı; doza, tiroidin durumuna, daha önce iyot tedavisi görüp görmediğine bağlıdır.

Başlangıç dozu: hafif hipertiroidizmde 15 mg/gün; orta derecedeki hipertiroidizmde 30-40 mg/gün; şiddetli hipertiroidizmde 60 mg/gün; idame dozu: 5-15 mg/gündür.

Dozaj, serumda normal aralıkta T3, T4 ve TSH düzeylerine ulaşmak ve bunu korumak için gerekli olan miktar şeklinde ayarlanır. T3 yükselmesi, yetersiz bir tedaviyi gösterebilir. Yüksek TSH düzeyleri de, aşırı antitiroid tedaviyi gösterebilir.

Uygulama şekli:

Oral olarak her 8 saatte bir uygulanmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Böbrek/ Karaciğer yetmezliği

• Böbrek bozukluğunda dozaj ayarlaması gerekmemektedir.

• Karaciğer transaminazlarımn, normalin üst sınırının 3 katını aşan değerlere ulaşmasını da içeren klinik karaciğer bozukluğu göstergeleri ortaya çıktığında, ilaç tedavisi derhal kesilmelidir.

Pediyatrik popülasyon :

Çocuklarda kullanımına ait bir bildirim bulunmamaktadır.

Geriyatrik popülasyon :

Doz aşımı ve tedavisi

Doz aşımı durumunda bulantı, kusma, epigastrik rahatsızlık, başağrısı, ateş, eklem ağrısı, pruritis ve ödem görülebilir. Aplastik anemi veya agranülositoz, saatler/ günler içerisinde ortaya çıkabilir. Doz aşımı durumunda hastanın solunum ve dolaşım gibi yaşamsal fonksiyonlarını destekleyici önlemler alınmalıdır. Zorlu diürez, periton diyalizi, hemodiyaliz veya aktif kömür hemoperfüzyonunun, metimazol doz aşımında yararı gösterilmemiştir.